Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Μεσσήνιοι αγρότες: Αγωνιζόμαστε-συνεχίζουμε-θα νικήσουμε!

-Όλοι την Κυριακή 27 Γενάρη στις 10.00 το πρωί στο σταθμό της Μεσσήνης
Συνάδελφε αγρότη, έπειτα από άλλη μια καταστροφική χρονιά για την παραγωγή και τις οικογένειές μας από τις τραγικές συνέπειες του αποτυχημένου προγράμματος δακοκτονίας, με ευθύνη του κράτους και της Περιφέρειας, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας για το μέγεθος του προβλήματος, οι οποίες έπεσαν στο κενό, καλούμαστε να επιβαρυνθούμε και με μια σειρά από νέα μέτρα και χαράτσια, όπως ο υπόλοιπος ελληνικός λαός.
Γελιούνται, όμως, αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να δεχτούμε παθητικά τον ξεριζωμό μας και να πληρώσουμε εμείς τη νύφη για τη δική τους αποτυχία,

την οποία ακριβοπληρώνουμε μάλιστα.
Η αποζημίωση της χαμένης παραγωγής για τη φετινή χρονιά αποτελεί για μας αιτία πολέμου, και δε θα φύγουμε από τους δρόμους με τα μηχανήματά μας, αν δεν αποζημιωθεί στο ακέραιο και ο τελευταίος συνάδελφος μας!
Ο Αγροτικός Σύλλογος Μεσσήνης, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής, να συνταχτούν μαζί μας στον αγώνα για επιβίωση και να πάρουν μαζικά μέρος στο μπλόκο που θα στηθεί Κυριακή 27 Γενάρη στον κόμβο του σταθμού στη Μεσσήνη.
Να μπουν με αποφασιστικότητα στη μάχη κατά των παλιών και νέων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης και της ΚΑΠ της Ε.Ε. που μας σπρώχνουν ακόμα πιο βαθιά στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, από όποια κυβέρνηση και αν υλοποιηθούν, παλιά ή νέα, δεξιά ή αριστερή. Καλούμε τους συμμάχους μας, τους εργαζομένους, τους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, με τα οποία έχουμε κοινά προβλήματα και αιτήματα, να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματά μας και να συμπαραταχτούν μαζί μας, δίνοντας δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας.
Η πείρα μάς έχει διδάξει ότι μόνο με τον αγώνα μπορούμε να κερδίσουμε. Με τα μπλόκα κερδίσαμε το αφορολόγητο, τη σταδιακή – και όχι μονομιάς – επιβολή των αυξήσεων στις εισφορές για τον ΕΦΚΑ, την αναβολή για μια 5ετία του φόρου επιτηδεύματος, τη νομοθετική παρέμβαση για τα αγροτοδικεία κ.ά. Καταφέραμε, γενικότερα, να καθυστερήσουμε μέτρα εναντίον μας που θα μας οδηγούσαν γρηγορότερα στο ξεκλήρισμα. Ο αγώνας είναι που φέρνει αποτελέσματα και δίνει προοπτική. Κλιμακώνουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή μας.
Κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. που αποδεκατίζει το εισόδημά μας. Στους εμποροβιομήχανους και τους μονοπωλιακούς ομίλους που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας. Στους τραπεζίτες που μας χρεώνουν ως το λαιμό και απειλούν να κατασχέσουν τα σπίτια μας. Στους μεγαλοαγρότες – επιχειρηματίες που καιροφυλακτούν να ξεκληριστούμε για ν’ αρπάξουν τα χωράφια και το βιός μας.
Με μαζικούς δυναμικούς αγώνες να διεκδικήσουμε τα αιτήματα επιβίωσης που έχουμε:
-Nα εξασφαλιστεί ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη, επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών του. Να μην ιδιωτικοποιηθεί το πρόγραμμα της δακοκτονίας, που θα έχει τραγικές επιπτώσεις στους ελαιοπαραγωγούς. Nα αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ στο 100% της ζημιάς από το δάκο χωρίς πρόσθετα ασφάλιστρα οι ελαιοπαραγωγοί. Να παρέμβει το κράτος με κατώτερη εγγυημένη τιμή για να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια και ο εκβιασμός των εμποροβιομηχάνων με τα οξέα. Να ξεκινήσουν τώρα οι διαδικασίες και οι διαγωνισμοί για τη δακοκτονία του χρόνου. Να εξασφαλιστούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δακοκτονία και να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις όλου του απαραίτητου επιστημονικού - τεχνικού προσωπικού στις αρμόδιες υπηρεσίες με εξασφάλιση και των απαραίτητων μέτρων προστασίας.
-Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ.
-Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
-Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών. Να σταματήσει το αίσχος των «ανοιχτών τιμών».
-Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές – άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους
-Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
-Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος του αφορολόγητου (12.000 ευρώ + 3.000 ευρώ για κάθε παιδί).
- Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ της ΕΕ, να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.
-ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.
Κυριακή 27 Γενάρη στήνουμε μπλόκο στο ξεκλήρισμά μας     tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα