Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Μεσσηνία: Σύλληψη 21χρονου για εκβιασμό 14χρονης με γυμνές φωτογραφίας

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας συνέλαβαν την Τρίτη έναν 21χρονο Αλβανό σε χωριό του Δήμου Μεσσήνης, γιατί εκβίαζε μια 14χρονη με γυμνές φωτογραφίες στο Instagram.
Η 14χρονη συνομιλούσε μαζί του στο Διαδίκτυο και είχαν ανταλλάξει γυμνές φωτογραφίες, τις οποίες οι αστυνομικοί βρήκαν στο κινητό τηλέφωνο του συλληφθέντα. Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει όταν ο 21χρονος άρχισε να απειλεί την ανήλικη πως, αν δεν έρθει σε ερωτική επαφή μαζί του, θα αναρτήσει τις φωτογραφίες της και θα την εξευτελίσει. Τότε εκείνη προσποιήθηκε ότι θα υποκύψει στους εκβιασμούς του, αλλά μίλησε στη μητέρα της και μαζί πήγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας και κατήγγειλαν ό,τι συνέβη.
Χθες, ο συλληφθείς οδηγήθηκε με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του στην

Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας και εν συνεχεία πήρε προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθεί αύριο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εντοπισμός του δεν ήταν εύκολος, γιατί στο προφίλ του δεν είχε προσωπικά στοιχεία τέτοια που να οδηγήσει τους αστυνομικούς σε αυτόν. Η καταγγελία από την ανήλικη και τη μητέρα της έγινε την περασμένη εβδομάδα, ενώ με την καταγγέλλουσα μαθήτρια ο συλληφθείς φέρεται να αντάλλασσε φωτογραφίες από τις αρχές αυτού του μήνα.
Εν τω μεταξύ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια συμπεριλαμβάνεται ένας ακόμη 17χρονος, ο οποίος διακίνησε προκλητικά βίντεο με τη μαθήτρια σε συμμαθητές του σχολείου της. Ο ίδιος μάλιστα φέρεται να παραδέχτηκε ότι το έκανε, από... απερισκεψία, και δεν συνελήφθη γιατί είχε σβήσει από το κινητό τηλέφωνο και τον υπολογιστή του τα δύο βίντεο και τις γυμνές φωτογραφίες της έφηβης.
Ωστόσο, τόσο στη δική του περίπτωση όσο και στην περίπτωση του συλληφθέντα (ο οποίος μάλιστα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, επίσης δεν αρνήθηκε ό,τι γινόταν αλλά το απέδωσε σε επιπολαιότητα δική του), κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα και οι υπολογιστές τους, για να εξεταστούν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.
ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
Σε βάρος του 21χρονου Αλβανού συλληφθέντα ασκήθηκε από την εισαγγελέα Καλαμάτας ποινική δίωξη για τα εξής αδικήματα: "Με πρόθεση κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, παραγωγή του οποίου συνδέεται με ανήλικο το οποίο δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος. Απόκτηση από ενήλικο μέσω Διαδικτύου επαφής με πρόσωπο που δεν συμπλήρωσε τα 15 έτη και με χειρονομίες και ασελγείς προτάσεις προσβολή αξιοπρέπειας του ανηλίκου στο πεδίο της γενετήσιας ζωής του. Απειλή κατά εξακολούθηση".
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διακίνηση γυμνών φωτογραφιών ανηλίκων κάτω των 15 ετών θεωρείται κακούργημα. Ομως, παρόλο που σπάνια καταγγέλλονται στην Αστυνομία και ακόμα πιο σπάνια φτάνουν στις αίθουσες των Δικαστηρίων, τα βίντεο ή οι φωτογραφίες με αισθησιακό περιεχόμενο που ανεβαίνουν από μαθητές στο Διαδίκτυο ή στέλνονται σε κινητά μεταξύ "φίλων", δεν είναι ούτε σπάνιο φαινόμενο, ούτε φυσικά αθώο. Είναι αυτό που ονομάζουμε «σέξτινγκ» (sexting) και είναι μια άλλη μορφή διαδικτυακού εκφοβισμού (cyber bullying). Ν.Κ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα