Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Χαράλαμπου Καναλουπίτη, στο Δ.Σ. της 14ης Ιουλίου 2020, για τις διακοπές νερού στα Φιλιατρά και στις γύρω Κοινότητες.


Κύριε Πρόεδρε της ΔΕΥΑΤ, το πρόβλημα με το νερό στα Φιλιατρά, κατά την περίοδο της Δημαρχίας Λεβεντάκη είναι μεγάλο και μεγάλη είναι και η αγανάκτηση των κατοίκων, αφού οι διακοπές του νερού είναι σχεδόν καθημερινές και τις πιο πολλές φορές γίνονται απροειδοποίητα. Πριν αναλάβουμε εμείς, επί Δημαρχίας του κυρίου Κόλλια, οι διακοπές του νερού ήταν συχνές, και η κατάσταση φαινόταν δύσκολη με απρόβλεπτες εξελίξεις. Γρήγορα όμως με πρόγραμμα και με τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων στην ύδρευση, κατορθώσαμε να διορθώσουμε την κατάσταση με συνέπεια να έχουμε περίπου έντεκα με δώδεκα διακοπές νερού το χρόνο, δηλαδή κατά μέσο όρο μία το μήνα, πράγμα που ήταν ανεκτό, σε σχέση με το παρελθόν.
Επίσης, τα καλοκαίρια, που η κατανάλωση νερού ήταν μεγαλύτερη, δεν είχαμε ποτέ καμία διακοπή από έλλειψη νερού. Για ενημέρωση σας αναφέρω ότι, τους δέκα μήνες που αναλάβατε το Δήμο, παρά τις εξαγγελίες σας προεκλογικά, έχετε κάνει περισσότερες διακοπές νερού από όσες είχαμε κάνει εμείς στα πέντε χρόνια της Δημαρχίας Κατσίβελα.
Η Δημοτική αρχή του Παναγιώτη Κατσίβελα, για τη βελτίωση της παροχής νερού χωρίς προβλήματα στους Δημότες των Φιλιατρών, εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών 250.000 Ευρώ για να γίνουν και οι τελευταίες συνδέσεις κατοικιών, από το παλιό στο καινούργιο δίκτυο. Ένα έργο δικό μας που υλοποιείται τώρα και μόλις ολοκληρωθεί, όλη η πόλη θα είναι συνδεδεμένη στο καινούργιο δίκτυο. Αυτό σημαίνει, ελάχιστα σπασίματα, ενώ η τυχόν διακοπή νερού θα γίνεται μόνο στην περιοχή της βλάβης και όχι σε όλη την πόλη όπως γίνεται μέχρι τώρα, γιατί θα υπάρχουν παντού κλειδιά. Με το έργο αυτό θα καταργηθεί τελείως το παλιό δίκτυο ύδρευσης, το οποίο σε πολλά σημεία έχει αμιαντοσωλήνες.
Επίσης από το πρόγραμμα Φιλόδημος, πήραμε χρηματοδότηση 380.000 Ευρώ, για την εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων επεξεργασίας του νερού των πηγών της Πλάτης της Δ.Κ. Φιλιατρών, από όπου υδρεύεται η πόλη μας. Το έργο αυτό θα υλοποιηθεί σύντομα.
Επί πλέον από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 400.000 Ευρώ, για την αποκατάσταση με άσφαλτο, των ζημιών στους δρόμους της πόλης μας που προέρχονται από σκαψίματα για την ύδρευση και την αποχέτευση. Το έργο αυτό υλοποιείται τώρα και δεν έχει τελειώσει ακόμα.
Σας ρωτώ κύριε Πρόεδρε της ΔΕΥΑΤ γιατί έχουμε τόσες πολλές διακοπές νερού στα Φιλιατρά και στα χωριά, εάν το νερό επαρκεί για τις ανάγκες της πόλης μας, εάν δουλεύουν και οι πέντε γεωτρήσεις που εκτός από τις πηγές της Πλάτης, τροφοδοτούν με νερό την πόλη μας και γιατί όταν γίνεται διακοπή νερού, τις πιο πολλές φορές δεν ενημερώνετε το καταναλωτικό κοινό, με αποτέλεσμα να μην έχει αποθηκεύσει λίγο νερό, για τις βασικές του ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα