Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Κατεδάφισαν ουρανοξύστες 103 μέτρων στην Ινδία - Εικόνες και βίντεο από τη στιγμή της... μεγάλης πτώσης

Οι ινδικές Αρχές κατεδάφισαν δύο ουρανοξύστες που κατασκευάστηκαν παράνομα έξω από το Δελχί στην Ινδία, γκρεμίζοντας τις ψηλότερες κατασκευές που έχουν γκρεμιστεί ποτέ στη χώρα σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.
Τα πλήθη που παρακολουθούσαν την κατάρρευση από στέγες κοντινών πολυώροφων κτιρίων ζητωκραύγαζαν και χειροκροτούσαν καθώς οι πύργοι ύψους 103 μέτρων έπεσαν κατά τη διάρκεια ελεγχόμενης κατεδάφισης.
Το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε πέρυσι την καταστροφή των πύργων στην περιοχή Noida, αφού μετά από μακρά νομική ακρόαση διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν πολλαπλούς οικοδομικούς κανονισμούς και πρότυπα πυρασφάλειας.
Περισσότερα από 3.700 κιλά εκρηκτικών πυροδοτήθηκαν περίπου στις 2.30 μ.μ., δήλωσαν αξιωματούχοι, σύμφωνα με την Guardian. Τα εκρηκτικά τοποθετήθηκαν στρατηγικά για να διασφαλιστεί η ελάχιστη δυνατή ζημιά στην περιοχή, πρόσθεσαν.
Μάλιστα, χιλιάδες άνθρωποι εκκένωσαν τα σπίτια τους κοντά στο σημείο της έκρηξης για περίπου 10 ώρες και δεκάδες αστυνομικοί και προσωπικό έκτακτης ανάγκης αναπτύχθηκαν για την κατεδάφιση των πύργων που περιείχαν 850 ακατοίκητα διαμερίσματα.
Η αστυνομία δήλωσε ότι αξιολογεί αν προκλήθηκαν ζημιές. Οι κάτοικοι της περιοχής λένε ότι θα ελέγξουν αν οι ιδιοκτησίες τους είχαν υποστεί ζημιές.
Υπογραμμίζεται πως τέτοιες κατεδαφίσεις είναι σπάνιες στην Ινδία παρά την ανεξέλεγκτη παράνομη δόμηση.
Βίντεο από τη στιγμή που πέφτουν οι ουρανοξύστες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα