Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: «Καταπέλτης» ο εισαγγελέας για τον δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς - Θα δικαστεί ως «απολύτως υγιής»

«Καταπέλτης» η πρόταση εισαγγελέα για τον καθ' ομολογίαν δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο. «Τη σκότωσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», αναφέρει η εισαγγελέας, καταρρίπτοντας έτσι του ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, ο οποίος ισχυρίζεται πως αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, στην πρόταση της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Νάξου προς το αρμόδιο Συμβούλιο αναφέρεται ότι:
  • ο δράστης είχε ανθρωποκτόνο δόλο
  • ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
  • είχε επίγνωση του άδικου των πράξεων του
Η πρόταση που θα εκδοθεί θα παραπέμπει τον κατηγορούμενο σε δίκη.
Τι έδειξαν οι ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες
Η εισαγγελέας πήρε στα χέρια της και τις ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες που παρήγγειλε η ανακρίτρια Νάξου, καθώς ένα από τα βασικά επιχειρήματα του 31χρονου ήταν ότι πάσχει από χρόνια ψυχική ασθένεια.
Οι ισχυρισμοί του με αυτή την πρόταση καταρρίπτονται.
Ο δικηγόρος της οικογένειας της Γαρυφαλιάς, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο Star για αυτή την εξέλιξη, ανέφερε ότι πλέον ο καθ'ομολογίαν δράστης θα κριθεί ως ένας απολύτως υγιής κατηγορούμενος.
Πλέον, εκκρεμεί η απάντηση στο αίτημα της οικογένειας, προκειμένου να γίνει η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.
Υπενθυμίζεται πως η Γαρυφαλλιά είχε δολοφονηθεί στις 16 Ιουλίου 2021 στη Φολέγανδρο, όπου είχε πάει για διακοπές με τον 31χρονο στο νησί. Ο καθ΄ ομολογίαν δράστης την είχε χτυπήσει και την είχε πετάξει στον γκρεμό. Λίγες ώρες αργότερα είχε συλληφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα