Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Διακινούσαν ηρωίνη στη μισή Πελοπόννησο - Τρεις συλλήψεις στη Μεσσηνία

Ηρωίνη και άλλα ναρκωτικά διακινούσαν στη μισή Πελοπόννησο τρεις Ρομά από τον Άγιο Φλώρο του Δήμου Καλαμάτας.
Τα τρία άτομα ηλικίας 22, 37 και 39 ετών συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου έπειτα από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ και την Δίας Μεσσηνίας και με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών.
Για να φθάσουν στην εξάρθρωση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης οι αστυνομικοί αξιοποίησαν σειρά πληροφοριών και χρησιμοποίησαν διάφορα φυσικά και τεχνικά μέσα, διαπιστώνοντας ότι οι τρεις συλληφθέντες δρούσαν τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο διακινώντας ναρκωτικά σε Μεσσηνία, Αρκαδία, Λακωνία και Ηλεία αποκομίζοντας από την δράση τους μεγάλα χρηματικά ποσά.
Στην βάση τους στον Αγιο Φλώρο μάλιστα, όπως προέκυψε, έθαβαν στο έδαφος τα ναρκωτικά, με σκοπό να μην γίνονται αντιληπτοί και να μπορούν ανενόχλητη να οργανώνουν τη διακίνηση.
Κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης οι αστυνομικοί παρακολούθησαν τους δράστες και εντόπισαν τις κρύπτες στο έδαφος, τις οποίες μάλιστα κάλυπταν και με τσιμεντόλιθους.
Κάτω από δύο τέτοιες κρύπτες οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν δύο ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους 526 γραμ.
Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια τους, όπου βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για ναρκωτικά. Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα