Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Πέθανε ο γιος του Τσε Γκεβάρα, Καμίλο Γκεβάρα Μαρτς


Πέθανε ο Καμίλο Γκεβάρα Μαρτς, γιος του ανθρώπου που έγινε παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης και ιδεαλισμού.
Ο Καμίλο Γκεβάρα Μαρτς, γιος του (αργεντίνικης καταγωγής) κομμουνιστή επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα πέθανε στο Καράκας σε ηλικία 60 ετών από καρδιακή προσβολή, ανακοίνωσε σήμερα ο Κουβανός πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ.
«Με βαθύτατη λύπη, λέμε αντίο στον Καμίλο, γιο του Τσε και άνθρωπο που προωθούσε τις ιδέες του», ανακοίνωσε ο πρόεδρος Κανέλα στο λογαριασμό του στο Twitter.
Σύμφωνα με το κουβανικό πρακτορείο ειδήσεων Prensa latina, ο Καμίλο Γκεβάρα Μαρτς πραγματοποιούσε επίσκεψη στο Καράκας της Βενεζουέλας όταν υπέστη τη Δευτέρα «πνευμονική εμβολή η οποία προκάλεσε έμφραγμα».
Γεννημένος το 1962, ο Καμίλο ήταν ο μεγαλύτερος από τα τέσσερα παιδιά του Κουβανο-Αργεντινού αντάρτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, που σκοτώθηκε από τον βολιβιανό στρατό το 1967, και την Κουβανή σύζυγό του Αλέιντα Μαρτς, επίσης αντάρτισσα. Τρία άλλα παιδιά γεννήθηκαν από τον γάμο αυτό: η Αλέιντα, η Σέλια και ο Ερνέστο.
Ο «Τσε» είχε μια άλλη κόρη (την 'Ιλντα που πέθανε το 1995) από έναν προηγούμενο γάμο με την Περουβιανή 'Ιλντα Γκαντέα, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Με πτυχίο στο Εργατικό Δίκαιο, ο Καμίλο Γκεβάρα Μαρτς ήταν διευθυντής του Κέντρου Μελετών Τσε Γκεβάρα στην Αβάνα, ιδρύματος αφιερωμένου στη διαιώνιση του έργου και της σκέψης του πατέρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα