Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Βγάζει έκτακτο δελτίο καιρού η ΕΜΥ, «βλέπει» χιόνια και στην Αθήνα

Η ΕΜΥ βγάζει έκτακτο δελτίο καιρού σύμφωνα με το οποίο θα υπάρξουν χιόνια ακόμη και στην Αθήνα! Ο γνωστός μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς είναι αποκαλυπτικός για την κακοκαιρία που έρχεται και θα «χτυπήσει» μέχρι και την Αττική
Ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, στέλνει προειδοποιητικό... σήμα για τον καιρό τις επόμενες ημέρες που -όπως όλα δείχνουν- θα δείξει για τα καλά τα δόντια του.
Όπως αναφέρει ο κ. Κολυδάς η ΕΜΥ θα βγάλει έκτακτο δελτίο καιρού για την κακοκαιρία που έρχεται και θα φέρει χιόνια όχι μόνο στα ορεινά αλλά και μέχρι και τις παραλίες της Αττικής.
Είναι ενδεικτικοί οι χάρτες που δημοσιοποίησε ο γνωστός μετεωρολόγος με τις προγνώσεις των ελληνικών Περιφερειών.
Δείτε χαρακτηριστικά:





Η ΕΜΥ, για το Σάββατο 04-02-2023 «βλέπει» αυξημένες νεφώσεις αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές και από το απόγευμα και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και στα κεντρικά. Από τις απογευματινές ώρες χιόνια θα πέσουν και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα και θα φθάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 15 βαθμούς και στα νότια κατά τόπους τους 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Για την Κυριακή 05-02-2023, στα δυτικά και βόρεια θα υπάρξουν νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα ορεινά - ημιορεινά της βόρειας χώρας χιονοπτώσεις με πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας όπου από το απόγευμα θα είναι κατά περιόδους πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 με 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από βορά προς νότο της τάξεως των 6 βαθμών. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι τοπικά ολικός. Ολικός παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά.
Αντίστοιχα, τη Δευτέρα 06-02-2023, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, όπου θα είναι κατά περιόδους πυκνές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός.

ΚΑΙΡΟΣ ΕΜΥ:

«Βόμβα» Αρναούτογλου: Πυκνά χιόνια μέχρι και τις παραλίες της Αττικής
Πυκνές χιονοπτώσεις και στην Αττική προβλέπει για την Κυριακή ο προγνώστης καιρού ο Σάκης Αρναούτογλου. Συγκεκριμένα, ο Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτησή του στο facebook 
αναφέρεται στον καιρό του Σαββατοκύριακου και της Δευτέρας, σημειώνοντας πως έρχεται και τσουχτερό κρύο.
Αττικοβοιωτία, Εύβοια και Κυκλάδες είναι οι περιοχές που αναμένεται να σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις από την Κυριακή, και τη Δευτέρα θα πέσουν χιόνια και στην Κρήτη, σε υψόμετρα από 200 – 300 μέτρα και πάνω.
Αναλυτικά η ανάρτηση:
«Φίλες και φίλοι καλησπέρα! Από την περασμένη Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, σας είχα 
αναφέρει μέσα από το δελτιο καιρού της ΕΡΤ 3 για το ενδεχόμενο χιονοπτώσεων ακόμα και σε πεδινές περιοχές το ερχόμενο Σαβ/κύριακο 4-5 Φεβρουαρίου (με κάποια σάιτ να αναφέρονται 
σε κόντρες που ποτέ δεν υφίσταντο!).

Τα τελευταια λοιπόν προγνωστικά στοιχεία που αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν σιγά σιγά θέλουν κάποιες μικρής διάρκειας χιονοπτώσεις το Σάββατο στα ηπειρωτικά ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο αλλά όλα δείχνουν ότι κυρίως από την Κυριακή τελικά πυκνές χιονοπτώσεις έως και 
στα πεδινά-παραθαλάσσια θα πρέπει να απασχολοήσουν ιδιαίτερα την Εύβοια, την 
Αττικοβοιωτία, ακόμα και τις Κυκλάδες και από τη Δευτέρα χοντρικά ακόμα και πάνω περίπου 
από τα 200 με 300 μέτρα στην Κρήτη! Σημαντική θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη 
την  Ελλάδα!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα