Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

“Βοηθήστε και εσείς ώστε να θέλω να κάθομαι στο Περιφερειακό Συμβούλιο” είπε ο περιφερειάρχης Δ.Πτωχός


ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ
Δεν αισθάνεται καλά ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, όπως προέκυψε από αυτά που ο ίδιος είπε, με τον τρόπο με τον οποίο ανοίγονται σειρά θεμάτων στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τις μειοψηφίες. “Με συγχωρείτε πολύ αλλά θα ζητήσω απ’ όλους μας λίγο περισσότερο, αν θέλετε, ομαδικότητα, συναίνεση, ό,τι θέλετε πείτε, αλλά να κάνουμε μια διαδικασία η οποία να είναι σοβαρή. Δεν έχω την εμπειρία τη δικιά σας, δεν έχω ξανακάστει σε αυτή την καρέκλα ούτε έχω ξανακούσει σε αυτή την αίθουσα, αλλά θα πρέπει να βοηθήσετε και εσείς ώστε να θέλω να κάθομαι εδώ και εγώ και όλοι όσοι μπήκαμε για πρώτη φορά. Με συγχωρείτε πάρα πολύ” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πτωχός στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου…
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τέθηκαν από εκπροσώπους των μειοψηφιών τα θέματα των διαμαρτυριών στον πρώην Δήμο Κορώνης για τις ανεμογεννήτριες στο Μαυροβούνι, του νέου Δικαστικού Χάρτη και της κατάργησης πρωτοδικείων και ειρηνοδικείων, της κατάρρευσης τμημάτων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας στην Περιφέρεια, του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης της ευρύτερης περιοχής της Μεγαλόπολης και άλλα.
Ο περιφερειάρχης κ. Πτωχός είπε ότι αυτά τα θέματα δεν μπορούν να μπαίνουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο με τον τρόπο που τα θέτουν οι μειοψηφίες, σημειώνοντας συγκεκριμένα: “...να βάλουμε παιδιά μια διαδικασία. Δεν ήταν τόσο δύσκολο να σταλεί ό,τι θέλετε στη γραμματεία για όποια προβλήματα βλέπετε”, εξηγώντας ότι οι αντιπολιτεύσεις έπρεπε έγκαιρα πριν από τη συνεδρίαση να ενημερώσουν τη γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα θέματα που θέλουν να θίξουν.
Όμως και ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Δημήτρης Κουτσούλης, μίλησε για “αυτό το πανηγύρι που έχει στηθεί εδώ πέρα. Παίζουμε την κολοκυθιά τόση ώρα”, βάζοντάς τα με την παράταξη του Πέτρου Τατούλη, καθώς είπε μεταξύ άλλων: “Να υπάρχει αντιπαράθεση όχι όμως απλά για να λέμε κάτι αλλά να υπάρχει αντιπαράθεση επί της ουσίας και επί τέλους να καταλήγουμε σε ένα αποτέλεσμα και να παράγουμε έργο”.     Στ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα