Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Προφυλακιστέα η Βίκυ Σταμάτη

Το δρόμο προς τις φυλακές Κορυδαλλού παίρνει και η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη. Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκιση της.

Νωρίτερα, το Δικαστικό Συμβούλιο, απέρριψε το αίτημα εξαίρεσης που υπέβαλε η Βίκυ Σταμάτη, κατά του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή και πέρασε την πόρτα του ανακριτή λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα.
Ο αδερφός της Βίκυς Σταμάτη, Παναγιώτης μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την παρουσία του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Νέο επεισόδιο με 75χρονη
Η Β. Σταμάτη η οποία βρίσκεται από το πρωί έξω από το γραφείο του ανακριτή, κάποια στιγμή, κατέβηκε από τον 2ο όροφο στο ισόγειο. Μόλις έγινε αντιληπτή από μία 75χρονη της φώναξε «Ντροπή σου» και η Β. Σταμάτη ζήτησε από τον φρουρό του κτιρίου να κληθεί η αστυνομία προκειμένου να πάρει τα στοιχεία της ηλικιωμένης.




Ελεύθερη η δικηγόρος
Οπως μετάδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο, ελεύθερη χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία της στον ανακριτή της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου η δικηγόρος Μαρία Ταλίτα-Τσεκούρα. Η δικηγόρος εμφανίζεται εκπρόσωπος και διαχειρίστρια της αμερικανικής εταιρείας Nobilis, η οποία αγόρασε το ακίνητο της Διονυσίου Αεροπαγίτου από την εταιρεία Torcaso.

Η κατηγορουμένη αρνείται την αποδιδόμενη σε αυτήν πράξη και φέρεται να υποστηρίζει ότι από το 2004 έως και το 2010 οι μοναδικές εργασίες που παρείχε για τη Nobils ήταν η επιμέλεια της ετήσιας ανανέωσης της εταιρείας έναντι των αμερικανικών αρχών. Φέρεται, επίσης, να υποστηρίζει ότι για την παράστασή της στη σύναψη του συμβολαίου μεταβίβασης του επίμαχου ακινήτου, το οποίο μετά η Nobilis πούλησε στη Βίκυ Σταμάτη, έλαβε αμοιβή 16.500 ευρώ.

Ενώπιον του ανακριτή απολογείται αυτήν την ώρα ο αδελφός της συζύγου του πρώην υπουργού, Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση των ανακαινίσεων που έγιναν στο ακίνητο της Ακρόπολης.



Η Βίκυ Σταμάτη έχει κληθεί σε απολογία για την αγορά του σπιτιού επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου που ήλθε στην κατοχή της με συμβόλαιο αγοράς από την offshore εταιρεία Nobilis.

Πλάνα από την είσοδο της Β. Σταμάτη στο γραφείο του ανακριτή


Η εν λόγω εταιρεία φέρεται να ανήκει, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, στον πρώην υπουργό αν και η Βίκυ Σταμάτη έχει δηλώσει ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την εν λόγω αγορά.



Για τη Βίκυ Σταμάτη η εισαγγελική έρευνα εντόπισε, από την άρση τραπεζικού απορρήτου, ότι από το 1997 η κατηγορουμένη δεχόταν χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς της, τα οποία φαίνεται να κατέθετε ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, ήδη προσωρινά κρατούμενος και διαχειριστής υπεράκτιων εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση, Νίκος Ζήγρας.

Σήμερα αναμένεται να καταθέσει και ο αδελφός της Βίκυς Σταμάτη, Παναγιώτης ο οποίος εμπλέκεται στην ανακαίνιση του νεοκλασικού επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου και φέρεται να υπογράφει τα σχετικά παραστατικά για τις εργασίες με άλλο επίθετο, ενώ σε κάποια από τις συναλλαγές φέρεται ως εκπρόσωπος της off shore Nobilis.

Χθες η κόρη του πρώην υπουργού μετά την 5ωρη απολογία της κρίθηκε προφυλακιστέα με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου στο πολυσέλιδο υπόμνημα της ισχυρίστηκε ότι διατηρούσε «τυπικές και όχι ουσιαστικές σχέσεις» με τον πρώην υπουργό μετά τον δεύτερο γάμο του με την Βίκυ Σταμάτη. Επιπλέον ανέφερε ότι δεν πρέπει να κριθεί προσωρινά κρατούμενη, καθώς δεν συντρέχουν στο πρόσωπο της οι ουσιαστικοί λόγοι του νόμου. Τι ανέφερε στο υπόμνημα της η Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Η Αικ.Σταμάτη συνδέει τον Άκη με την Torcaso

Η θεία της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, που μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους, παρέδωσε χθες στον ανακριτή υπόμνημα στο οποίο για πρώτη φορά συνδέεται ευθέως ο πρώην υπουργός με την εξωχώρια εταιρία Torcaso. Σύμφωνα με την Αικατερίνη Σταμάτη, ο σύζυγος της κόρης της, Γερμανός υπήκοος, της έστελνε χρήματα προκειμένου να πληρώνει συνεργεία που έχτισαν εξοχικό του ζευγαριού στο Πόρτο Ράφτη.

Το 2001, σύμφωνα με το απολογητικό υπόμνημα, όταν ζήτησε από τον γαμπρό της να της εμβάσει ποσό 3 εκατ. δραχμών για να αποπληρώσει τα συνεργεία, εκείνος επειδή ήταν σε διακοπές εκτός Γερμανίας, ζήτησε από τον πρώην υπουργό να καταθέσει το ποσό στο λογαριασμό της. Το επίμαχο έμβασμα έχει ως καταθέτη την εταιρία Torcaso.

Πάντως η θεία της Βίκυς Σταμάτη αρνήθηκε την κατηγορία που της αποδίδεται και υποστήριξε ότι αντιμετωπίζεται ως επαγγελματίας εγκληματίας απλώς και μόνο «γιατί έλαβα εν αγνοία μου και άπαξ από εταιρία συμφερόντων του κ. Τσοχατζόπουλου» χρήματα.

Έντονη η αντίδραση του Άκη για την προφυλάκιση της κόρης του

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρώην υπουργού στην είδηση ότι η κόρη του κρίθηκε προφυλακιστέα για την υπόθεση με το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και τις αγοραπωλησίες ακινήτων.

«Μας γυρίζει σε εποχές που όλοι θα ήθελαν να ξεχάσουν» σχολίασε ο Άκης Τσοχατζόπουλος που κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για την στάση τους στην υπόθεση.

«Αποδέχεται η σημερινή ηγεσία των δύο μεγάλων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μια και βρίσκονται μπροστά στις κάλπες, τη μέθοδο της πολιτικής ανθρωποφαγίας και εξόντωσης των εσωκομματικών αντιπάλων με κάθε μέσο, πολιτικά, ηθικά, κοινωνικά; Είμαι βέβαιος, όπως ο καθένας μας, ότι θα την καταδικάσουν απερίφραστα!» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός. Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Άκη Τσοχατζόπουλου.


Προφυλακιστέα η κόρη του Άκη

Τον «καταδίκασαν» οι φυλακισμένοι!

Η απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου

Στο κελί 2 του Κορυδαλλού ο Άκης

Στο κελί του Εφραίμ ο Άκης

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Α.Τσοχατζόπουλος

«Κορυφή του παγόβουνου η υπόθεση Τσοχατζόπουλου»

Η απάντηση του Α. Τσοχατζόπουλου για το πόρισμα

«Φωτιά» το εισαγγελικό πόρισμα - Δεσμεύονται λογαριασμοί

Το πόρισμα που «καίει» τον Α.Τσοχατζόπουλο


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα