Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ο πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος προτείνει: Μικρότερο κράτος και λιγότεροι φόροι

Ο πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος προτείνει: Μικρότερο κράτος και λιγότεροι φόροι «Να κοπεί κάθε περιττό από το κράτος, να απολυθούν οι πλεονάζοντες δημόσιοι υπάλληλοι και για 3 χρόνια να ενισχύονται από το κράτος. Να καταργηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και όλοι οι Ελληνες να παίρνουν σύνταξη 700 ευρώ στα 67 τους χρόνια. Κανένας φόρος στην κατοχή ιδιοκτησίας. Η περιουσία θα φορολογείται μόνο μία φορά, όταν την πουλάς». Αυτές είναι οι προτάσεις που παρουσίασε χθες στην Καλαμάτα, ο πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος, σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία των υποψηφίων βουλευτών Μεσσηνίας Χάρη Σαββίδη και Μαργέλας Τζώνη και Β’ Αθηνών Λυκούργου Λιαρόπουλου. Και κάλεσε τον κόσμο στις εκλογές της 6ης Μαΐου να κάνουν αυτό που λέει η καρδιά τους, αυτό που πιστεύουν πως είναι σωστό.
Αρχικά κατηγόρησε τους υπουργούς Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση και Επικρατείας Παντελή Καψή, που δεν εφαρμόζουν την υπόδειξη του ΣτΕ και βάζουν εμπόδια στην παρουσίαση του συνασπισμού Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία, δήλωσε πως είναι ποινικό αδίκημα και ότι μπορεί να διωχθούν για παράβαση καθήκοντος.«Η φορολογική αφαίμαξη είναι αδιέξοδη πολιτική. Με φόρους επί φόρων, με νέους φόρους εισοδήματος μετά τις εκλογές. Δεν πρόκειται να ανακάμψουμε. Πιο πολλοί φόροι, πιο πολλοί άνεργοι», είπε ο κ. Μάνος. Κι εκτίμησε πως «η λύση είναι αυτό το θηρίο το κράτος να το βάλουμε σε αυστηρή δίαιτα. Να κόψουμε καθετί το περιττό». Παραδέχθηκε ότι «αρκετοί άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους», όμως, πρότεινε «το κράτος να τους φροντίσει. Για 3 χρόνια να τους πληρώνει το 70% των αποδοχών τους. Να έχει το χρόνο ο καθένας να προσαρμόσει τη ζωή του. Στον ιδιωτικό τομέα οι άνεργοι παίρνουν 390 ευρώ για ένα χρόνο».
Εθεσε ως προτεραιότητα «να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα αμέσως» κι εξήγησε: «Να μην ξοδεύουμε περισσότερα απ’ αυτά που εισπράττουμε. Αυτό που γίνεται τώρα, πρέπει να σταματήσει αμέσως. Είναι συνταγή χρεοκοπίας». Επέκρινε τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ για το δίλημμα εντός ή εκτός Ευρώπης και ευρώ και αμφισβήτησε ότι αυτοί που μας έφεραν εδώ, δεν μπορούν να μας βγάλουν, να κάνουν το αντίθετο.
Ο κ. Μάνος πρότεινε «να καταργηθούν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Κάθε Ελληνας θα λαμβάνει στα 67 του χρόνια 700 ευρώ. Και ο αγρότης και ο βουλευτής, χωρίς να πληρώνει εισφορές». Ανέφερε ότι «το κράτος ξοδεύει 18 δισ. για να ενισχύσει τα ταμεία, ενώ το συνολικό κόστος για συντάξεις είναι 15,12 δισ., θα γλυτώνει κοντά 3 δισ. το χρόνο. Και αρκετοί άνθρωποι (ΟΓΑ, ΟΑΕΕ) θα έχουν καλύτερες συντάξεις». Εκτίμησε, επίσης, ότι «θα σταματήσουν οι κρατήσεις και θα έχουμε αυξήσεις μισθών. Θα αλλάξει η ζωή επιχειρηματιών και εργολάβων». Αναγνώρισε πως «θα κλείσουν τα ταμεία, οι εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους», αλλά είπε πως «θα έχει εξυπηρετηθεί το γενικό καλό και θα έχουμε καθαρίσει με την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας, κόβοντας τις εισφορές».
Ακόμα, πρότεινε «κανένας φόρος στην κατοχή ιδιοκτησίας. Η ιδιοκτησία είναι η βάση κάθε επιχειρηματικής δράσης» και πρόσθεσε: «Το πιο κρίσιμο ζήτημα είναι η εκποίηση της κρατικής περιουσίας. Εξαιτίας των φόρων η περιουσία του Δημοσίου έχασε το 60% της αξίας της». Παρατήρησε ότι «η περιουσία θα φορολογείται μόνο μία φορά, όταν την πουλάς. Θα φορολογείται η υπεραξία» και πρόσθεσε: «Θα επιβάλλουμε ένα τέλος που δε θα στηρίζεται στην αξία, αλλά θα λαμβάνεται υπόψη η έκταση του ακινήτου. Αυτό θα είναι το μοναδικό έσοδο της αυτοδιοίκησης».
Ο κ. Μάνος συμφώνησε με το αίτημα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για «περισσότερη εκχώρηση αρμοδιοτήτων στην Περιφέρεια, αλλά με πλήρη ευθύνη για τα οικονομικά αυτού που παραχωρείται».
Είπε, ακόμα, ότι οι υποψήφιοι του συνασπισμού Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία «είναι νέοι, καινούργιοι στην πολιτική» και ανέφερε πως «όσοι μένουν στα κόμματα έχουν μια μόλυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα