Κυριακή 29 Απριλίου 2012

"Ανεξάρτητοι Έλληνες" : Παρουσιάστηκε χθες το ψηφοδέλτιο Μεσσηνίας

ImageΣτην παρουσίαση των υποψηφίων του ψηφοδελτίου Μεσσηνίας προχώρησε χθες το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Rex». Ως γνωστόν, στις επερχόμενες εκλογές συμμετέχουν οι εξής: Παναγιώτης Γεωργόπουλος, ταξίαρχος Πολεμικής Αεροπορίας ε.α., Δημήτρης Γιαννόπουλος ελεύθερος επαγγελματίας, Μαρία Γρηγοράκη, πτυχιούχος Θεολογίας ΑΠΘ, Παυλίνα Μουνδρέα εθελόντρια του κόμματος, Δημήτρης Μπαρμπετσέας επιχειρηματίας, Κώστας Σπυρόπουλος, τέως δήμαρχος Μεσσήνης- συνταξιούχος καθηγητής ΕΜΠ, Χρήστος Σταματόπουλος, δικηγόρος.

Όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, «οι Έλληνες πολίτες που συναντηθήκαμε τα τελευταία δύο χρόνια, αντιμετωπίζοντας την επίθεση της νέας τάξης πραγμάτων μέσω Μνημονίων, εθνικής ταπείνωσης και βίαιας επίθεσης στην ελληνική οικογένεια, συμφωνήσαμε να ιδρύσουμε πολιτικό φορέα με το όνομα “Ανεξάρτητοι Έλληνες”.

Ο φορέας αυτός καθιστά αδιαπραγμάτευτες τις αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας και περηφάνιας, της λαϊκής κυριαρχίας, της πρόταξης του εθνικού συμφέροντος, της τήρησης του Συντάγματος και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, απαιτεί την κατάργηση του Μνημονίου και αρνείται να δεχθεί το επαχθές παράνομο χρέος που διαμορφώθηκε με τοκογλυφικά επιτόκια. Απορρίπτει την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και την κατάργηση του έθνους- κράτους.
Απαιτεί την κατάργηση κάθε ασυλίας αξιωματούχων, βουλευτών και υπουργών για εγκλήματα που διέπραξαν κατά του ελληνικού λαού και της δημόσιας περιουσίας. Απαιτεί την τιμωρία των καταχραστών του δημοσίου χρήματος και τη δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων. Εγγυάται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας σε σχέση με τον καθορισμό των ελληνικών ΑΟΖ, τη διεκδίκηση των οφειλομένων από τη Γερμανία αποζημιώσεων και των κατοχικών δανείων. Κατοχυρώνει την ισονομία, ισότητα, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη και αξιοκρατία.
Προστατεύει την ελληνική οικογένεια και τον Έλληνα πολίτη από την επίθεση των αγορών. Πιστεύουμε στο πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και επιδιώκουμε την ενίσχυση και επέκταση των θεσμών της, με άμεση συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων».
Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του κόμματος, Μιχάλης Αρβανίτης, σημείωσε ότι το κλίμα που συναντά το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» στη Μεσσηνία είναι πολύ θετικό και «ο κόσμος έχει αποδεχθεί με θέρμη την πολιτική κίνηση που έχει δημιουργηθεί από τον Πάνο Καμένο».

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα