Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Και «εγένετο» ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης;

Αναμένεται η ανακοίνωση από τον οίκο Roland Berger
Ο πρώτος ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης είναι πλέον σε τροχιά δημιουργίας, εκτιμά σήμερα στην ιστοσελίδα του ο γερμανικός οίκος επιχειρηματικών συμβουλών για επενδύσεις, Ρόλαντ Μπέργκερ (Roland Berger), ο οποίος βεβαιώνει επίσης ότι "η χρηματοδότηση του οίκου αξιολόγησης είναι πλέον εξασφαλισμένη".
"Μετά από εντατικές διαβουλεύσεις, με χρηματο-πιστωτικές ευρωπαϊκές εταιρείες, απορρέει μία επαρκής δέσμευση υπερ ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης. Ο κ. Μάρκους Κραλλ, σημαίνων στέλεχος του οίκου μας, θα είναι ο ιδρυτής του νέου οίκου αξιολόγησης".
Συγκεκριμένα ποσά χρηματοδότησης δεν διευκρινίζονται στο ανακοινωθέν αυτό, την ώρα που εκτιμάται εγκύρως στο Βερολίνο ότι, αν δεν συγκεντρωθούν τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ, η λειτουργία του είναι "προβληματική".
'Ομως, κανένας εκπρόσωπος του Ρόλαντ Μπέργκερ δεν ήταν διαθέσιμος σήμερα να σχολιάσει αυτήν την πληροφορία στην ιστοσελίδα του.
Την 17η Απριλίου, είχε αναφερθεί ότι ο Ρόλαντ Μπέργκερ "δεν είχε εξεύρει ποσά ικανά να επιτρέψουν τη λειτουργία του πρώτου οίκου αξιολόγησης της Ευρώπης".
Τη "λύπη του", γι αυτό το γεγονός, είχε τότε εκφράσει στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, καθώς και για την "έλλειψη ανταγωνισμού με τους αμερικανικούς οίκους αξιολόγησης". Είχε μάλιστα επιμείνει ότι ο οίκος αξιολόγησης της Ευρώπης "πρέπει να χρηματοδοτηθεί με ιδιωτικά κεφάλαια" καθώς "τυχόν κρατική συμμετοχή θα έπληττε, καίρια, την αξιοπιστία" αυτού του πρώτου οίκου αξιολόγησης της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα