Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

«Θέλουμε φορολογία και όχι μισθούς Βουλγαρίας»

Με τον ρεαλισμό της αγοράς και με μέτρα που έχουν ως στόχο την επαναλειτουργία της πιστεύει ο κ. Γιώργος Κύρτσος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, ότι η χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση.
Σε αυτήν τη λογική αναφέρει την πρόταση του ΛΑ.Ο.Σ. για φορολόγηση των επιχειρήσεων με συντελεστή 15%, με επιπλέον μπόνους υπέρ των εργαζομένων το 5%, ώστε ο τελικός συντελεστής να διαμορφωθεί στο 10%, ή τα επίπεδα Βουλγαρίας. Υποστηρίζει ότι αυτή η λύση θα ευνοήσει την οικονομία αλλά και τους εργαζομένους, ενώ ταυτόχρονα θα καταστήσει ανταγωνιστικότερη τη χώρα.
Καταφέρεται εναντίον του δικομματισμού, δηλώνοντας ότι καλλιεργεί τη φοροδιαφυγή, και κάνει κριτική στην αύξηση των έμμεσων φόρων. Αναφέρει ότι εφόσον υπάρχει μαζική φοροκλοπή «δεν πας να τιμωρήσεις αυτούς που πληρώνουν, πας να μαζέψεις αυτά που σου ξεφεύγουν». Σε σχέση με τη φορολογία επί των ακινήτων, δηλώνει πως «το να μετατρέπεις την ιδιοκτησία από κοινωνική εξασφάλιση σε διαρκές φορολογικό άγχος δείχνει ότι δεν καταλαβαίνεις σε ποια χώρα βρίσκεσαι».
Προτείνει μείωση του ΦΠΑ, των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης (ΕΦΚ), των εισιτηρίων και των διοδίων και κατάργηση του τέλους της ΕΡΤ, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο αποπληθωρισμός των τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις σε ολιγοπωλιακές πρακτικές.
Η ενίσχυση της ρευστότητας είναι επίσης ύψιστη προτεραιότητα. Προτείνει πρώτα να εξασφαλιστεί ότι θα χρηματοδοτηθεί η πραγματική οικονομία και μετά να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Θεωρεί άνευ αντικειμένου την επιδίωξη των ιδιωτικοποιήσεων σε μια εποχή πτώσης των αξιών, σχολιάζοντας ότι ακόμη και αναπτυξιακά προγράμματα, όπως το Ήλιος, ενδέχεται να καταλήξουν προς όφελος των δανειστών.
Δηλώνει ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. υπερψήφισε το πρώτο μνημόνιο προκειμένου η χώρα να δανειοδοτηθεί, αλλά διαφώνησε με το περιεχόμενό του. Υπογραμμίζει πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο, σχολιάζοντας πως και η αγορά καταλαβαίνει το αδιέξοδο. Αντιμετωπίζει ως οικονομικά επιζήμια την παράνομη μετανάστευση, επικαλούμενος στοιχεία για τον τουρισμό στην πρωτεύουσα, και προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη τον έλεγχό της. Αναφέρεται επίσης στην ανάγκη ίδρυσης ιδιωτικών ΑΕΙ, στην επιβολή διδάκτρων στα δημόσια ΑΕΙ και στη δημιουργία προγραμμάτων υποτροφιών.
Τέλος, ως δημοσιογράφος και έμπειρος αναλυτής, εκτιμά ότι τα δύο μεγάλα κόμματα που τάσσονται υπέρ του μνημονίου θα βρεθούν μετεκλογικά σε δυσχερή θέση, αδύναμα να υλοποιήσουν τις πολιτικές για τις οποίες δεσμεύτηκαν. Προβλέπει πως πολύ σύντομα θα οδηγηθούν σε αδιέξοδο και σε κυβερνητική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα