Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΧΡΗΜΑΤΑ Διακόπηκε η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων επιδότησης

ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΧΡΗΜΑΤΑ   Διακόπηκε η ενεργοποίηση   των δικαιωμάτων επιδότησης   Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διέταξε την ΕΑΣ Μεσσηνίας να διακόψει την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων επιδότησης επειδή έπαιρνε χρήματα από τους παραγωγούς. Ετσι από σήμερα οι παραγωγοί δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματα στα γραφεία της ΕΑΣ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής: "Με βάση την σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της κοινοπραξίας ΠΑΣΕΓΕΣ-Neuropublic έχει ξεκινήσει ήδη σε όλη τη χώρα η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης έτους 2012. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται χωρίς καταβολή τιμήματος από τους παραγωγούς, δεδομένου ότι το κόστος ενεργοποίησης αναλαμβάνεται από το υπουργείο σύμφωνα με την παραπάνω σύμβαση.
Τις προηγούμενες μέρες παρατηρήθηκε ότι η ΕΑΣ Μεσσηνίας, η οποία λειτουργεί ως πύλη εισόδου στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, λαμβάνει διάφορα χρηματικά ποσά από τους παραγωγούς, ως τίμημα για την υποβολή της αίτησης ενεργοποίησης των δικαιωμάτων.

Επειδή η απαίτηση καταβολής τιμήματος είναι αντίθετη με την υπογραφείσα σύμβαση, η διαδικασία για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στη Μεσσηνία διακόπτεται από την Πέμπτη 19/04/2012, λόγω της μη ορθής υλοποίησής της από την ΕΑΣ Μεσσηνίας.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα φροντίσει τις επόμενες ημέρες να διεξαχθεί η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων χωρίς οικονομική επιβάρυνση των παραγωγών, όπως έγινε και τα 2 προηγούμενα χρόνια και όπως προβλέπει η σύμβαση του υπουργείου με την ανάδοχη εταιρεία.
Σας υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 15/05/2012 και οι παραγωγοί δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στις φετινές επιδοτήσεις από την ολιγοήμερη διακοπή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα