Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Ποια νοικοκυριά θα πάρουν επίδομα ενοικίου έως και 100 ευρώ το μήνα


Ποια νοικοκυριά θα πάρουν επίδομα ενοικίου έως και 100 ευρώ το μήνα

Επίδομα ενοικίου ύψους έως 1.200 ευρώ ετησίως για 720.000 νοικοκυριά θα νομοθετήσει η κυβέρνηση ως αντισταθμιστικό μέτρο για τις περικοπές που φέρνει το νέο μνημόνιο
Το επίδομα θα δοθεί με εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια θα καθορίζεται το ύψος της ενίσχυσης. 
Σύμφωνα με το «Έθνος», με βάση το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση, αφορά σε 720 χιλιάδες νοικοκυριά και κάθε ζευγάρι χωρίς παιδιά με εισόδημα έως και 14.400 ευρώ θα δικαιούται να λαμβάνει επιδότηση ενοικίου 75 ευρώ τον μήνα. 
Επίσης, ζευγάρι με ένα παιδί και με εισόδημα έως 16.800 ευρώ θα παίρνει ως ενίσχυση 87,5 ευρώ
μηνιαίως.
Αντιστοίχως, ζευγάρι με δύο παιδιά που δηλώνει εισόδημα έως 19.200 ευρώ θα δικαιούται επιδότηση ύψους 100 ευρώ τον μήνα. 
Η πρόβλεψη, όμως, αφορά και τους εργένηδες. Όσοι δηλώνουν εισόδημα έως 9.600 ευρώ ετησίως δικαιούνται να λαμβάνουν ως ενίσχυση για το ενοίκιο του σπιτιού τους 50 ευρώ τον μήνα. 
Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο αντίμετρο που θα εφαρμοστεί από το 2019 αντισταθμίζει για τα νοικοκυριά, που έχουν τα συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια απώλειες που θα υποστούν από την εφαρμογή του αφορολόγητου. Με τη διαφορά ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα προηγηθεί κατά ένα έτος της μείωσης του αφορολόγητου, επομένως θα υπερκαλύψει τις εισοδηματικές «διαρροές». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα