Κυριακή 23 Απριλίου 2017

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ - Μεγάλη απάτη: Πουλάνε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα για καινούργια


Μεγάλη απάτη: Πουλάνε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα για καινούργια
Μεγάλη απάτη με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που πωλούνται ως καινούργια, προκαλεί αναταραχή στην αγορά αλλά και σε όσους έχουν αγοράσει Ι.Χ. το τελευταίο διάστημα.
Η κομπίνα είναι καλά στημένη καθώς φαίνεται ότι ελληνικές εταιρείες εισάγουν κυρίως πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα μικρού κυβισμού που έχουν πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ τους, παρεμβαίνουν σ’ αυτό και το μηδενίζουν, κάνουν διάφορες διορθωτικές εργασίας, το γυαλίζουν εξωτερικά και το πουλάνε σαν καινούργιο.
Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, το φαινόμενο είναι πολύ πιο έντονο σε εμπόρους και συνεργεία μη εξουσιοδοτημένα, αφού οι συγκεκριμένοι δεν υποχρεούνται σε ελέγχους ποιότητας και λειτουργίας από τις εισαγωγικές εταιρείες, ενώ το κράτος είναι ανύπαρκτο για να τους ελέγξει ακόμα και φορολογικά.
Επειδή τα τελευταία χροόνια υπάρχει μεγάλη ζήτηση για diesel αυτοκίνητα μικρού κυβισμού, πολλοί πέφτουν στην παγίδα. Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες ότι πολλά τέτοια αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν από πωλητές μεγάλης πολυεθνικής στη Βουλγαρία ήρθαν στην Ελλάδα και πωλούνται σαν καινούργια παρ’ ότι έχουν κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα.
Με αυτό τον τρόπο και ο αγοραστής πέφτει θύμα απάτης και αγοράζει ένα ταλαιπωρημένο και μη ασφαλές αυτοκίνητο, αλλά και το κράτος χάνει πολλά δημοσιονομικά έσοδα, αφού το αυτοκίνητο αυτό εισήχθη με τα πολλά χιλιόμετρα, δηλαδή με μειωμένους δασμούς, άσχετα αν πουλήθηκε με πολύ λιγότερα στο κοντέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα