Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Εντυπωσιακή πυροσβεστική άσκηση στο ΓΕΛ Φιλιατρών!

Εντυπωσιακή άσκηση αντιμετώπισης συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων και φωτιάς, σε πραγματικές συνθήκες, διεξήχθη νωρίτερα στο Γενικό Λύκειο Φιλιατρών. Η άσκηση αντιμετωπίστηκε ως πραγματικό συμβάν, σεισμού, εκδήλωσης φωτιάς και κατάρρευσης της σκάλας του 2ου ορόφου του σχολείου και απεγκλωβισμού ατόμων, ενώ ακολούθησαν και όλα τα επιχειρησιακά στάδια για την αντιμετώπιση των συνεπειών, αναπτύσσοντας πλήρως το σχεδιασμό με τις προβλεπόμενες ενέργειες από το υπάρχον σχέδιο: Αναγγελία, άμεση κινητοποίηση από την πλησιέστερη Πυροσβεστική Υπηρεσία, δηλαδή την Π.Υ Γαργαλιάνων και το Π.Κ. Κυπαρισσίας, κλιμάκωση με την αποστολή περισσότερων πυροσβεστικών οχημάτων και συνεργείων διάσωσης με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ και του ΕΚΑΒ.
Η άσκηση αυτή είχε ως σκοπό τη διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας και την εκπαίδευση των πυροσβεστικών δυνάμεων της Π.Υ. Γαργαλιάνων και του Π.Κ. Κυπαρισσίας, για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων και τον έγκαιρο εντοπισμό δυσχερειών στο συντονισμό και στη συνεργασία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών (Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ΕΛΑΣ, ΕΚΑΒ). Οπως διαπιστώθηκε  ο βαθμός ετοιμότητας των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι υψηλός και άριστο το επίπεδο συνεργασίας των υπηρεσιών! Η άσκηση διεξήχθη με τον επιχειρησιακό συντονισμό του διοικητή της Π.Υ. Γαργαλιάνων, Κώστα Γεωργακόπουλου, ενώ μαθητές, εκπαιδευτικοί και κόσμος που την παρακολούθησε εντυπωσιάστηκαν και ο διευθυντής του ΓΕΛ Φιλιατρών, Δημήτρης Στυλιανός, εξέφρασε τη χαρά του για την επιτυχημένη διεξαγωγή της άσκησης!
Σημειώνεται πως αντίστοιχη άσκηση διεξήχθη το Δεκέμβριο του 2016 στο Γυμνάσιο Γαργαλιάνων και τον Απρίλιο του 2016 στο ΓΕΛ Κυπαρισσίας.


Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα