Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΜΕΧΡΙ 60% Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ Γρήγορο ίντερνετ με επιδότηση σε 50.000 φοιτητές


Γρήγορο ίντερνετ με επιδότηση σε 50.000 φοιτητές

Τον επόμενο μήνα θα δοθούν ευρυζωνικές συνδέσεις σε πρωτοετείς φοιτητές αλλά και κατοίκους απομακρυσμένων νησιών της χώρας, ενώ προχωρεί η υλοποίηση του «αγροτικού Ιντερνετ, το οποίο αναμένεται να επεκταθεί και σε περιοχές που θα παραμείνουν εκτός της δράσης και εξετάζεται η ενεργοποίηση του Σύζευξις ΙΙ για τη διασύνδεση των υπηρεσιών του Δημοσίου.

Ηδη η ΕΕ προκρίνει την ανάπτυξη δικτύων NGN, με στόχο το 2025 όλοι οι πολίτες να έχουν στη διάθεσή τους ταχύτητες σύνδεσης στο Ιντερνετ τουλάχιστον 100 Mbps. «Ο στόχος του ψηφιακού μερίσματος είναι απολύτως εφικτός. Αρκεί να προσανατολιστούμε σε συντονισμένα μεγάλα έργα, τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν και μέσω Συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)» τονίζει ο κ. Κρέτσος.
Από τον επόμενο μήνα 50.000 φοιτητές πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ΑΕΙ, που εγράφησαν για πρώτη φορά σε εκπαιδευτικό ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το ακαδημαϊκό έτος 2016 - 2017, θα λάβουν επιχορήγηση για την απόκτηση ή διατήρηση σταθερής ή κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης στο Διαδίκτυο, η οποία είναι στο όνομα του δικαιούχου φοιτητή. Θα καλύπτει μέχρι το 60% του μηνιαίου παγίου με ανώτατο χρηματικό όριο τα 3 ευρώ τον μήνα και θα χορηγείται για 12 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα