Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Ανοίγουν δύο νέα Γραφεία Υποστήριξης Δανειοληπτών

Ανοίγουν δύο νέα Γραφεία Υποστήριξης Δανειοληπτών
Την Τρίτη, 2 Μαΐου, ξεκινά η λειτουργία δύο νέων Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ), τα οποία θα στεγαστούν σε χώρους του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).
Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη και ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, θα εγκαινιάσουν στις 10:00 το Γραφείο της Αθήνας (έδρα του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, Σολωμού 60 και Πατησίων) και στις 11:00 το Γραφείο του Πειραιά (Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης, Μαυρομιχάλη και Μεσολογγίου 4).
Για την καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των δανειοληπτών, ο ΟΑΕΔ και η Ειδική Γραμματεία
Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) υιοθετούν πρωτόκολλο συνεργασίας, σύμφωνα με το οποίο ο ΟΑΕΔ θα μεριμνήσει για τη φιλοξενία ΓΕΥΔ εντός υποδομών του και η ΕΓΔΙΧ θα τα στελεχώσει με εξειδικευμένους υπαλλήλους. Σε συνεχή επικοινωνία με την Κεντρική Υπηρεσία θα ενημερώνουν τους πολίτες για θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και θα τους παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες. Στα ΓΕΥΔ, προφανώς, θα μπορούν να απευθύνονται και οι δανειολήπτες του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.
Υπενθυμίζεται ότι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, υλοποιώντας τη δέσμευση στο Παράλληλο Πρόγραμμα για δημιουργία ευρύτατου πλαισίου υποστήριξης δανειοληπτών, ενέκρινε σχέδιο ανάπτυξης δικτύου 120 ΓΕΥΔ σε όλη την Ελλάδα.
Εντός των επόμενων εβδομάδων θα εγκαινιαστούν Γραφεία στις πρωτεύουσες όλων των περιφερειών και θα ακολουθήσουν, εντός του καλοκαιριού, τα Γραφεία στην υπόλοιπη χώρα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα