Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Τέλος στα πλαστικά μπουκάλια νερού - Ερχονται οι «φούσκες»


Τέλος στα πλαστικά μπουκάλια νερού - Ερχονται οι «φούσκες»
Το εργαστ'ηριο Skipping Rocks Lab (με έδρα, το Λονδίνο), που πριν τέσσερα χρόνια παρουσίασαν ως πρωτότυπο το Ooho, έρχεται να... καταργήσει τα πλαστικά μουκάλια νεούς.
Μια φούσκα από βρώσιμη μεμβράνη -κατασκευασμένη από εκχύλισμα φυκιών- η οποία περικλείει νερό! Εάν δεν θέλεις να την καταπιείς, η εύπλαστη μεμβράνη θα βιοδιασπαστεί σε τέσσερις με έξι εβδομάδες, ακριβώς όπως ένα κομμάτι φρούτου.
Επιπλέον, μπορεί να κυκλοφορεί σε διάφορες γεύσεις, σε διάφορα χρώματα και να χρησιμοποιηθεί και για αναψυκτικά, οινοπνευματώδη, καλλυντικά.
Η εφεύρεση του Skipping Rocks Lab γίνεται, πλέον, πραγματικότητα.
Για τη χρηματοδότηση του πρότζεκτ στράφηκαν στο Crowdcube, βάζοντας στόχο τις 400.000 λίρες Αγγλίας. Και φιλοδοξούν να εμφανίσουν την Ooho! σε μεγάλες εκδηλώσεις. Όπως το φεστιβάλ στο Γκλάστονμπερι, το μεγαλύτερο στη Βρετανία, όπως στον Μαραθώνιο του Λονδίνου, το 2018.
Με 750.000 φιάλες νερού να μοιράζονται σε μαραθώνιο, αυτό θα είναι πραγματικό τεστ για το σε ποιο βαθμό η χρήση Ooho μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος των πλαστικών σκουπιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα