Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

"Βροχή" τα λουκέτα στην αγορά


Πάνω από 10.000 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο το πρώτο τρίμηνο του 2017 ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΒΕ ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος, αγγίζοντας τις 18.700 επιχειρήσεις.

Όπως εκτιμούν κύκλοι της αγοράς, σε μια βαριά τραυματισμένη πραγματική οικονομία είναι δύσκολο να επέλθουν θεαματικές βελτιωτικές αλλαγές, με φόντο την αβεβαιότητα και ανασφάλεια στην αγορά.
Όπως διαπιστώνουν έμποροι, το Πάσχα δεν έφερε την Ανάσταση και στην αγορά της Κρήτης, με τους ίδιους να «ποντάρουν» τώρα στις αγορές από τους εκατοντάδες τουρίστες που βρίσκονται ήδη στο νησί μας.
Απώλειες 130 εκατ. ευρώ το Πάσχα
Σύμφωνα με τον Βασίλη Κορκίδη,  οι απώλειες στις πωλήσεις της πασχαλινής αγοράς φέτος, υπολογίζονται σε περίπου 130 εκατ. ευρώ λιγότερα από πέρυσι, κάτι που επιβεβαιώνει ότι η αγορά θα συνεχίσει και μετά το Πάσχα να ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά, καθώς δεν μπόρεσε εκ των πραγμάτων να επουλώσει παλιές και νέες πληγές.
«Η ετήσια μείωση του τζίρου, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου του 2017 εκτιμάται μεταξύ 4-5% σε σύγκριση με το 2016, "βλέπει" ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.
Το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς έχει πλέον οριστικά χαθεί ενώ ενδέχεται να χαθεί οικονομικά και το επόμενο, εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση σύντομα και πριν την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου».
Έμποροι του Ηρακλείου ευελπιστούν να βελτιωθεί η εικόνα στην αγορά το καλοκαίρι, οπότε επεκτείνεται το χρονικό διάστημα των εκπτώσεων, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου.
Συγκεκριμένα, η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος για το Ηράκλειο καθορίστηκε από 1η έως 15 Σεπτεμβρίου ενώ για τις τουριστικές περιοχές από 18 έως 28 Απριλίου και από 11 έως 31 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα