Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Εργασία για ανέργους σε κονσερβοποιίες χωρίς να χάσουν την κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ


Εργασία για ανέργους σε κονσερβοποιίες χωρίς χάσουν την κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ

Τη δυνατότητα σε ανέργους του ΟΑΕΔ, να εργαστούν την περίοδο του καλοκαιριού σε κονσερβοποιίες χωρίς να χάσουν τα δικαιώματά τους ως εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ, δίνει διάταξη που περιλαμβάνεται στο ν. 4461/2017 που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, όπως γνωστοποιεί με σημερινή της ανακοίνωση η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ)
«Η ΕΚΕ που πλαισιώνεται από 17 μέλη, απασχολεί περισσότερα από 10.000 άτομα στη διάρκεια του καλοκαιριού, κυρίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και πιο περιορισμένα τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας, Κώστας Αποστόλου. «Τρέξαμε και εμείς πολύ προκειμένου να πετύχουμε το αποτέλεσμα αυτό», πρόσθεσε, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και απηύθυνε ευρύ κάλεσμα στους Έλληνες εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ να αξιοποιήσουν
τη δυνατότητα που τους προσφέρεται.
Με την ισχύ της συγκεκριμένης διάταξης, πλέον, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούσαν να εργαστούν την περίοδο του καλοκαιριού, χωρίς με την εποχιακή αυτή εργασία να χάσουν τα δικαιώματά τους ως εγγεγραμμένοι άνεργοι, μπορούν να το πράξουν, επισήμανε ο ίδιος. 
Σύμφωνα με την ΕΚΕ, το άρθρο 92 του ν. 4461/2017 αναφέρει χαρακτηριστικά: «Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού που πραγματοποίησαν ως και εβδομήντα ημερομίσθια ανά δωδεκάμηνο, μπορούν με αίτησή τους προς τον Ο.Α.Ε.Δ. να βεβαιώνουν συνεχή χρόνο ανεργίας, αφαιρουμένου του ως άνω χρόνου εργασίας τους, και κάθε χρονικού διαστήματος κατά το οποίο δεν ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι. Έτσι, κάθε ενδιαφερόμενος που είναι εγγεγραμμένος άνεργος, μπορεί να εργαστεί το καλοκαίρι στις κονσερβοποιίες, χωρίς να χάσει κανένα δικαίωμά του που προκύπτει από την ιδιότητά του αυτή». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αποστόλου επισήμανε ότι με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η φετινή χρονιά προοιωνίζεται θετική για το συμπύρηνο και επιτραπέζιο ροδάκινο, τόσο από πλευράς ποσότητας όσο και ποιότητας. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, ασφαλείς εκτιμήσεις θα μπορούν να διατυπωθούν εντός του επόμενου 15νθημέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα