Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Άρθρο-καταπέλτης - Focus: Οι φτωχοί πληρώνουν για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα του Τσίπρα.


Άρθρο-καταπέλτη για τις υποσχέσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού που δεν τηρήθηκαν φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό Focus. 

«Ψηφοφόροι του Αλέξη Τσίπρα ελπίζουν ότι ο πρωθυπουργός θα φορολογήσει, επιτέλους, τους πλουσίους, γράφει το γερμανικό περιοδικό σε ανταπόκριση από την Αθήνα με τίτλο "Μόνο οι φτωχοί πληρώνουν για τις μεταρρυθμίσεις".
«Ο Αλ. Τσίπρας δεν πραγματοποίησε την υπόσχεσή του. Απ΄ την 13η σύνταξη και τις φοροαπαλλαγές βγήκαν κερδισμένοι και ευκατάστατοι» τονίζει το περιοδικό και επισημαίνει πως «οι φτωχότεροι είναι εκείνοι που θα επωμιστούν τα νέα μέτρα λιτότητας που αποφασίστηκαν στη Μάλτα. Σε αυτά ανήκει και η μείωση του αφορολόγητου».
Παράλληλα, σύμφωνα με το Focus, «όσοι έχουν εισόδημα 450 ευρώ μικτά το μήνα θα πληρώνουν φόρο εισοδήματος».
«Την ίδια στιγμή» συνεχίζει το Focus, «οι φόροι ακινήτων καθιστούν την Ελλάδα μια από τις πιο ακριβές χώρες για ιδιοκατοίκηση. Οι σχετικοί φόροι είναι υψηλότεροι από εκείνους στη Γερμανία. Κατά συνέπεια καταρρέουν οι τιμές των ακινήτων».
Οπως υπογραμμίζει μάλιστα «την εξέλιξη αυτή εκμεταλλεύονται όλο και συχνότερα ξένοι εκτός ΕΕ, οι οποίοι μόνο πέρυσι αγόρασαν για 250 εκ. ευρώ ακίνητα και μαζί με αυτά μια βίζα για το χώρο του Σέγκεν».
Ακόμη το γερμανικό περιοδικό κάνει αναφορά στους πλειστηριασμούς. «Την ίδια στιγμή πολλοί Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν δόσεις και φόρους και έτσι τα ακίνητά τους απειλούνται με πλειστηριασμό. Ενώ ο Αλ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί ότι δεν θα δώσει κανένα σπίτι σε τραπεζίτες, οι δημοπρασίες εξπρές θα γίνουν πραγματικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα