Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Πανελλήνιες εξετάσεις 2017: Οι αλλαγές που πετούν εκτός σχολών τους υποψήφιους


Οι πανελλαδικές εξετάσεις του 2017 έχουν σημαντικές αλλαγές για τους υποψήφιους.
Οι καραμπόλες των σχολών ανάμεσα στα επιστημονικά πεδία φέρνουν σημαντικές αυξήσεις στις βάσεις και αναμένεται να επηρεάσουν πολλούς υποψήφιους.
Δεν είναι μονάχα ο αριθμός των εισακτέων και οι αυξομειώσεις ανά σχολή, αλλά και το”άνοιγμα” κάποιων σχολών σε περισσότερα επιστημονικά πεδία.
Έτσι δεν είναι μονάχα η αναμενόμενη για εφέτος αύξηση των βάσεων στις ιατρικές, φαρμακευτικές σχολές που παραμένουν στην κορυφή των προτιμήσεων μαζί με τις νομικές και αρχιτεκτονικές σχολές. Αύξηση αναμένεται και στις βάσεις των σχολών που έχουν να κάνουν με τα παραϊατρικά επαγγέλματα καθώς εν μέσω κρίσης είναι απ' τις ελάχιστες που δίνουν προοπτική απασχόλησης.
Κάπου εδώ έρχονται όμως και οι σχολές πληροφορικής οι οποίες οδηγούν σε πτυχίο που έχει προοπτική απασχόλησης, όμως ταυτόχρονα εφέτος μπαίνουν και στο 2ο επιστημονικό πεδίο. Πέρυσι τα τμήματα πληροφορικής ήταν προσβάσιμα μόνο από το 5ο επιστημονικό πεδίο. Έτσι ο ανταγωνισμός γίνεται τεράστιος και οι βάσεις αναμένεται α ανέβουν. Βέβαια οι υποψήφιοι από το 2ο επιστημονικό πεδίο θεωρητικά είναι αδικημένοι καθώς εξετάζονται στο μάθημα της Φυσικής που αρκετές χρονιές έχει αποδειχθεί από τα “σκληρά” των εξετάσεων.
Οι υποψήφιοι του 2ου επιστημονικού πεδίου θα έχουν φέτος να ανταγωνιστούν και τους υποψήφιους του 3ου πεδίου στην εισαγωγή στα τμήματα Χημείας. Μάλιστα οι υποψήφιοι του 3ου πεδίου θεωρητικά είναι ευνοημένοι καθώς δεν έχουν μπροστά τους τα μαθηματικά που κάποιες χρονιές δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στους υποψήφιους.
Αύξηση του ανταγωνισμού αναμένεται και στις σχολές τεχνολογίας τροφίμων οι οποίες επίσης ανοίγουν για το 3ο επιστημονικό πεδίο ενώ πέρυσι ήταν προσβάσιμες μόνο από το 2ο.
Οι παραπάνω καραμπόλες θεωρείται βέβαιο ότι θα ανεβάσουν τις βάσεις, ενώ βασικό παράγοντα αύξησης θα παίξει και η μείωση του αριθμού των εισακτέων σε σχολές όπως η Ιατρική και ειδικά τα τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης με την μείωση κατά 50 του αριθμού των εισακτέων. Ίδια εικόνα θα υπάρξει κατά τις προβλέψεις και στις νομικές σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης όπου μειώνεται κατά 30 ο αριθμός των εισακτέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα