Τετάρτη 26 Απριλίου 2017


neo-baterlo-ston-efka-dilwthikan-molis-12000-mplokakia


Σήμερα αναρτώνται τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ για τις εισφορές Μαρτίου που αφορούν περίπου 1,4 εκατομμύρια ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.
Την ώρα που εκτιμάται ότι οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι είναι πάνω από 100.000, οι ασφαλιστικές εισφορές έφεραν πραγματική “τρύπα” στον ΕΦΚΑ, καθώς στην ειδική πλατφόρμα έχουν δηλωθεί μόλις 12.000.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” αυτό σημαίνει πως είτε οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν σταματήσει τη δραστηριότητά τους, είτε απολύθηκαν, είτε έχουν
επωμιστεί το συνολικό κόστος των εισφορών και συνεπώς ασφαλίζονται ως «ελεύθεροι επαγγελματίες είτε ακόμα δεν έχουν «κόψει» απόδειξη και μένουν απλήρωτοι.
Τις μεγαλύτερες πιθανότητες συγκεντρώνουν οι δύο πρώτες εκδοχές, οι εργαζόμενοι αυτοί, δηλαδή, είτε να έχουν απολυθεί είτε να εργάζονται «μαύρα».
Αυτό προκύπτει και από το γεγονός ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους τα έσοδα από το φόρο στο εισόδημα πλην μισθωτών και συνταξιούχων με τη μορφή παρακράτησης (20%) ήταν μειωμένα κατά 150 εκατ. ευρώ.
Απο την πλευρά τους τα συναρμόδια υπουργεία σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το φαινόμενο εξαγγέλλουν σειρά στοχευμένων ελέγχων στην Αττική από μεικτά κλιμάκια με στελέχη του ΣΔΟΕ, της Επιθεώρησης Εργασίας, της Οικονομικής Αστυνομίας και του ΕΦΚΑ.

Παράταση έως τις 12 Μαΐου για τις εισφορές Μαρτίου

Σήμερα αναρτώνται τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ για τις εισφορές Μαρτίου που αφορούν περίπου 1,4 εκατομμύρια ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.
Όπως δήλωσε ο διοικητής του ΕΦΚΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης, στην πρωινή εκπομπή του Ant1, η προθεσμία καταβολής των εισφορών Μαρτίου παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 12 Μαϊου, ενώ κανονικά έληγε στις 28 Απριλίου.
Ο κ. Μπακαλέξης διευκρίνισε ότι τον μεθεπόμενο μήνα δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Από τον Ιούνιο θα υπάρχει μία πληρωμή τον μήνα, είπε. «Κάθε μέρα διορθώνουμε αστοχίες» πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως οι συγκεκριμένες αναρτήσεις δεν περιέχουν ειδοποιητήρια για ανθρώπους που μπήκαν στην πλατφόρμα με ΑΠΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα