Κυριακή 30 Απριλίου 2017

ATHIOOC 2017: Βραβεία σε 3 λάδια από την Τριφυλία

ATHIOOC 2017: Βραβεία σε 3 λάδια από την Τριφυλία
Βραβείο απέσπασαν τρία  από τα ελαιόλαδα της Τριφυλίας στον διεθνή διαγωνισμό «Athena International Olive Oil Competition (ATHIOOC 2017)» που πραγματοποιήθηκε στην Costa Navarino.
Η απονομή των βραβείων έγινε το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα και μεταξύ άλλων τιμήθηκαν τα ελαιόλαδα Greek pony farm (παραγωγός οικογένεια Νικολακόπουλου)  «Liá Priemium» (παραγωγός: Liá – Xρ. Στριμπάκου, Φιλιατρά) και «Βάτσικο» (παραγωγός: Α.Σ. Ελαιώνας - Γαργαλιάνοι).
Στη διοργάνωση συμμετείχε και ο Δήμος Τριφυλίας, και στην απονομή των μεταλλίων βρέθηκε εκεί ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος.
Μάλιστα σε σχετική ενημέρωση του δήμου σημειώνεται: 

«Επιτυχημένη και ουσιαστική ήταν η τελετή απονομής μεταλλίων και ειδικών βραβείων του διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου "Athena", που συνοδεύτηκε από τη μεγαλύτερη γευσιγνωστική παρουσίαση ελαιολάδων που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Διεξήχθη το Σάββατο 22 Απριλίου στο ξενοδοχείο "King George II" με την παρουσία μεγάλου μέρους των Ελλήνων βραβευμένων ελαιοπαραγωγών και απρόσμενα πολλές παρουσίες από το εξωτερικό. Αυτοί, αλλά και άλλοι επισκέπτες, επαγγελματίες εστίασης, πώλησης τροφίμων, δημοσιογράφοι κ.ά., καθώς και ελαιόφιλοι καταναλωτές, περισσότερα από 250 άτομα, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα 175 διακεκριμένα ελληνικά και ξένα ελαιόλαδα, ανάμεσά τους και κορυφαία του κόσμου. 
Εκτός από τους Ελληνες ελαιοπαραγωγούς που ήρθαν στην απονομή μεταλλίων και διακρίσεων του "Athena International Olive Oil Competition (ATHIOOC 2017)" από κάθε γωνιά της Ελλάδας, στην τελετή παρέστησαν ελαιοπαραγωγοί από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Τουρκία. Είμαστε υπερήφανοι για τη βράβευση  των ελαιόλαδων της Τριφυλίας Greek pony farm,  Liá Priemium και Βάτσικο. 
Η διοργάνωση εκπλήρωσε τους βασικούς στόχους της: συμβολή στην ποιοτική βελτίωση της ελληνικής ελαιοπαραγωγής, στην αναβάθμιση της εικόνας του ελληνικού ελαιολάδου, στην προβολή και τις πωλήσεις των ελληνικών βραβευμένων ελαιολάδων σε Ελλάδα και διεθνώς. 
Ο διαγωνισμός "Athena International Olive Oil Competition" οργανώθηκε φέτος στην Costa Navarino Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή 295 δειγμάτων -το 47% των οποίων προέρχονταν από το εξωτερικό- και κριτική επιτροπή αποτελούμενη κατά τα 2/3 από αναγνωρισμένους ξένους κριτές. Διεξήχθη με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου». 
Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα