Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Καταγγελία: Πούλησαν σε funds στεγαστικά δάνεια δημοσίων υπαλλήλων


Ακόμη και ενήμερα στεγαστικά δάνεια δημοσίων υπαλλήλων άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ πουλήθηκαν σε fuds.

kataggelia-poulisan-se-funds-stegastika-daneia-dimosiwn-upallilwnΣύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος οι δανειολήπτες πλέον έχουν χρέος στην εταιρεία Grifonas Finance No1 PLC με έδρα το Λονδίνο.
Οι πολίτες που έλαβαν αυτά τα δάνεια, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό χάνουν κάθε δικαίωμα σε οποιαδήποτε από τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, μείωση δόσεων ή περίοδο χάριτος.
Όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο-σύμβαση πώλησης δανείων που δημοσιεύει η εφημερίδα στις 17/11/2015 υπήρξε συμφωνία εκχώρησης και μεταβίβασης απαιτήσεων από στεγαστικά δάνεια, συνολικού ποσού 5.299.668,48 ευρώ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων προς την εταιρία Grifonas Finance No1 PLC.
Τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας η κυβέρνηση είχε κλείσει το deal με τους εκπροσώπους
των δανειστών για την «προστασία» της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Αργότερα, το μεσημέρι, μάλιστα, είχαν παραχωρήσει κοινή συνέντευξη τύπου για την πορεία των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης-θεσμών ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και νυν Περιβάλλοντος, Γ. Σταθάκης, και ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτος.
Το αποτέλεσμα των πολύμηνων διαβουλεύσεων, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης περί κοινωνικής πολιτικής, ήταν ένα «λίφτινγκ» στο νόμο Κατσέλη (3869/2010), ο οποίος είναι γνωστός και ως το βασικό «καταφύγιο» για τους δανειολήπτες με στεγαστικά δάνεια στο… κόκκινο, κατά το οποίο αυστηροποιήθηκαν τα κριτήρια ένταξης (εισόδημα και αντικειμενική αξία ακινήτου σε χαμηλά επίπεδα). Γεγονός, που κατέστησε από την 1/1/2016 -οπότε και τέθηκε σε ισχύ ο νόμος- πιο δύσκολο το έργο του οφειλέτη που επιθυμεί να υπαχθεί στις διατάξεις του με στόχο να προστατέψει την πρώτη κατοικία του.

Πηγή: eleftherostypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα