Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Γιώργος Λεβεντάκης: «Οι πολίτες της Κυπαρισσίας δε θα πρέπει να πίνουν νερό»



-Επιμένει στην ακαταλληλότητα του νερού ύδρευσης ο δήμαρχος Τριφυλίας
Επιμένει στην ακαταλληλότητα του νερού ύδρευσης στην πόλη της Κυπαρισσίας ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης. Δύο μήνες μετά τη δημόσια “καταγγελία” στην οποία προέβη με δημοσίευσή του στο λογαριασμό του συνδυασμού του «Άνοδος Τριφυλίας» στο facebook, τα ξημερώματα της Δευτέρας 5 Αυγούστου, ότι «oι κάτοικοι, οι επισκέπτες και οι τουρίστες αυτής της πόλης, εν έτι 2019, υδρεύονται με νερό στο οποίο κάνουν βόλτες ποντίκια και αρουραίοι…», στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, και απαντώντας σε ερώτηση του Δημήτρη Δριμή για το νερό της Κυπαρισσίας, τόνισε: «Όχι. Οι πολίτες της Κυπαρισσίας δε θα πρέπει να πίνουν νερό».
Ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας», προ ημερήσιας διάταξης, έθεσε το θέμα, αναφέροντας: «Ο κ. δήμαρχος ως εν αναμονή δήμαρχος το καλοκαίρι έθεσε το ζήτημα της καταλληλότητας του νερού σε δεξαμενή του δικτύου ύδρευσης της Κυπαρισσίας. Αρκετοί πολίτες από τότε- εξακολουθούν και σήμερα- καταναλώνουν
εμφιαλωμένο νερό. Ο τότε δήμαρχος είχε πει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το ερώτημα είναι: Υπάρχει πρόβλημα σήμερα; Μπορούμε να πούμε στους πολίτες ότι μπορούν άφοβα να πίνουν νερό, να σταματήσουν να καταναλώνουν εμφιαλωμένο; Ή δεν υπάρχει;».
Απαντώντας ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, είπε επί λέξει: «Να σας απαντήσω; Όχι, δε θα πρέπει οι πολίτες της Κυπαρισσίας να εμπιστεύονται το νερό. Όχι. Ρωτήσατε κάτι και θέλω να ’μαι εντάξει, και με τον εαυτό μου, και με τη συνείδησή μου, και μ’ αυτό που είπα. Όχι. Οι πολίτες της Κυπαρισσίας δε θα πρέπει να πίνουν νερό. Εγώ έκανα αυτό που έκανα, το δημοσίευμα. Ο Εμπορικός Σύλλογος έκανε αυτό που έκανε και ο κ. εισαγγελέας διέταξε. Διέταξε ο κ. εισαγγελέας αστυνομικά να έρθει το Υγειονομείο, ήρθε το Υγειονομείο, περιμένουμε την απάντηση. Δε σηκώθηκε κανείς απ’ την καρέκλα του να πάει να δει τι συμβαίνει. Όπου να συνέβαινε αυτό, σ’ οποιοδήποτε άλλο κράτος του κόσμου, θα υπήρχε άμεση επέμβαση και σφράγιση της δεξαμενής. Εδώ πήγαν όλα, καταλάβατε, νόμιμα. Καλούν την Αστυνομία, η Αστυνομία το Υγειονομείο, το Υγειονομείο περιμένουμε να μας απαντήσει και ο λαός της Κυπαρισσίας πίνει νερό. Όχι, αν θέλουνε ν’ ακούσουνε τη γνώμη μου, αν δε στεγανοποιηθεί η δεξαμενή από παντού. Εγώ κάνω προσπάθειες, ό,τι μπόρεσα να κάνω, κι εδώ ήταν σήμερα (σ.σ. προχθές) ο πρόεδρος των Βρυσών. Πήρα κάποια κομμάτια αγωγούς και προσπαθώ να το κλείσουμε μ’ οποιονδήποτε τρόπο, διότι μην ξεχνάτε ότι θέλει μία δαπάνη. Δεν μπορώ να βάλω εγώ χέρι πουθενά χωρίς να υπάρχει έγκριση, χωρίς να υπάρχει μελέτη και να μπορέσω να πάω να το κάνω. Αν μπορούσα, ευχαρίστως θα το έκανα. Όμως, η αλήθεια είναι, όχι δεν πρέπει να πίνει νερό μέχρι να κάνουμε εμείς την ανακοίνωση, να φωτογραφίσουμε και να δείξουμε πλέον ότι είναι κατάλληλο. Προς το παρόν όχι, το λέω και το υποστηρίζω».
Για το ίδιο θέμα, ο πρώην δήμαρχος κι επικεφαλής της παράταξης «Τριφυλία Συνεχίζουμε», Παναγιώτης Κατσίβελας, τόνισε: «Ως προς την καταλληλότητα του νερού για την πόλη της Κυπαρισσίας υπάρχουν αναλύσεις κάτω στη ΔΕΥΑΤ, μπορεί να τις δει ο κ. Λεβεντάκης. Είναι κακό να τ’ αποκρύπτουμε και να δημιουργούμε μια τρομοκρατία στους πολίτες. Νομίζω ότι μπορείτε να τα δείτε και να ενημερώσετε τον κόσμο κατάλληλα».
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σαράντος Κουκούμης, απευθυνόμενος στον κ. Λεβεντάκη σημείωσε: «Είπατε για το νερό ότι είναι ακατάλληλο. Έχετε πάρει από το Γενικό Χημείο του κράτους τις απαντήσεις και το έκρινε ακατάλληλο; Γιατι εμένα με τρομοκρατήσατε απόψε, διότι εγώ πίνω νερό και τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου δυο μήνες τώρα. Νόμιζα ότι πίνω κατάλληλο νερό και τώρα μας λέτε εσείς να μην πίνουμε απ’ το νερό αυτό, γιατί είναι ακατάλληλο. Αν έχετε υπεύθυνες απαντήσεις, να μας πείτε “πήρα αυτές τις απαντήσεις απ’ το Χημείο και έχει αυτά τ’ αποτελέσματα”».
Σε παρέμβασή του ο κ. Λεβεντάκης ανέφερε: «Ρωτήθηκε η γνώμη μου. Η γνώμη μου είναι ότι είναι ακατάλληλο. Αν εσάς ως αντιπολίτευση σας ενδιέφερε, δεν είδα να κάνετε καμιά κίνηση. Δεν πήγατε πουθενά. Δεν κινητοποιηθήκατε. Τι περιμένετε, όλα από το δήμαρχο; Σας είπε ότι συμβαίνει αυτό. Πήγατε κάπου; Τι έρχεστε τώρα να μου πείτε…» και ο κ. Κουκούμης σημείωσε με έμφαση: «Είναι μεγάλη ανευθυνότητα εκ μέρους σας, λοιπόν, να λέτε ότι το νερό της Κυπαρισσίας είναι ακατάλληλο χωρίς να παρουσιάζετε στοιχεία…».
Με τη σειρά του, ο δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Μερκούρης, επισήμανε ότι «πρέπει ο Δήμος απόψε να εξασφαλίσει νερό στα νοικοκυριά της Κυπαρισσίας μετά την τοποθέτηση του κ. δημάρχου». Του Ηλία Γιαννόπουλου tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα