Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

«Δώρο» γκρέιντερ και μπουλντόζα από τον Παναγιώτη Νίκα στο Δήμο Τριφυλίας

Προτεραιότητα αγροτικοί δρόμοι, ύδρευση και φωτισμός σε συνάντηση Λεβεντάκη με προέδρους
Συνάντηση εργασίας με τους προέδρους Συμβουλίων Κοινοτήτων και τους προέδρους Κοινοτήτων είχε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Τριφυλίας ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης.
«Αποκτήσαμε άλλο ένα γκρέιντερ στο Δήμο. Δουλεύουνε τρία αυτή τη στιγμή. Κάνω προσπάθεια και για ένα τέταρτο ακόμα. Όπως είχα υποσχεθεί, θέλω σε κάθε Ενότητα να υπάρχουν ένα γκρέιντερ, μία τσάπα κι ένα φορτηγό, το οποίο να έχει άμεση κινητοποίηση τοπικά και να μη φεύγουν από το Κοπανάκι να πάνε ούτε στους Γαργαλιάνους ούτε από δω…» σημείωσε ο δήμαρχος Τριφυλίας, συμπληρώνοντας: «Μέχρι τώρα, λοιπόν, κατάφερα κι έφερα ένα γκρέιντερ από την Περιφέρεια, το οποίο παραχωρήθηκε και θα παραμείνει. Δεν μας το δώσανε δανεικό. Και πήρα και μία μπουλντόζα, για να στείλω να σπρώχνει τα σκουπίδια. Πληρώνουμε 150, 170 χιλιάδες το χρόνο για σπρώξιμο σκουπιδιών. Η μπουλντόζα ήδη βρίσκεται εδώ, παραχωρήθηκε κι αυτή δια παντός στο Δήμο απ’ τον κ. Νίκα, ο οποίος μου το υποσχέθηκε. Και κάνω άλλη μια προσπάθεια μήπως μπορέσω και πάρω ένα γκρέιντερ ακόμα, να εξοπλίσω όλες τις Ενότητες, όπως τα είπαμε. Έχουμε τέσσερις τσάπες που

δουλεύουνε και μία που φτιάχνουμε ακόμα, πέντε».
Συνεχίζοντας αναφέρθηκε ακόμη σε συνεργεία που είναι απλήρωτα και «θα υπογράψω “εντέλλεσθε”, πράγμα το οποίο είναι παρακινδυνευμένο για εμένα, το αγνοώ όμως, θα το κάνω για να μπορέσουν τα συνεργεία να πάρουν τα λεφτά τους και να έχουμε από εδώ και πέρα μια καλή συνεργασία και σ’ ένα καλό επίπεδο. Να είναι νόμιμα τα χαρτιά μας, να πληρώνεται ο κόσμος σε 15-20 μέρες. Αυτό που συνέβη, να υπάρχουν οφειλές δύο – τριών ετών κι ο κόσμος να δυσανασχετεί να μας εξυπηρετήσει και ν’ ακούει τ’ όνομα Δήμος και να κλείνει τις πόρτες, πρέπει να σταματήσει…».
Και συμπλήρωσε: «Θέλω από εσάς από ένα χαρτί το οποίο θα μου δίνετε αναλυτικά τις ανάγκες. Πρώτα απ’ όλα με ενδιαφέρει η ύδρευση. Με ενδιαφέρει το νερό. Βλέπω κάποια έγγραφα που λέτε και καλείτε να καθαρίσουμε τις δεξαμενές. Αυτό θα σας παρακαλούσα να το κάνετε εσείς. Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω και θα πρέπει να κάνω, να μου φέρετε τα αιτήματα, ποια δεξαμενή δεν έχει πόρτες, ποια δεν έχει παράθυρα, ποια δεν έχει φίλτρα, ποια δεν έχει σωλήνα, ποια δεν έχει βαν να δουλεύει τέλεια το νερό, αυτά θα σας τα καλύψω εγώ. Ως προς τον καθαρισμό, κι εσείς ως πρόεδροι κάντε κάτι, γιατί πίνουνε και τα παιδιά σας, να βοηθήσετε να τις καθαρίσετε. Δεν έχουμε προσωπικό να στείλουμε να καθαρίσουμε τις δεξαμενές. Αλλά δεν αρνούμαι να παρέχω κι αυτά που πρέπει να εξασφαλίζουν την ποιότητα και την υγεία των πολιτών και τη δική σας και των παιδιών σας, όπως είναι οι αντλίες, όπως οι πόρτες, όπως είναι τα παράθυρα… Και θα μου γράψετε αναλυτικά σε μία λίστα τα άμεσα προβλήματα, που είναι να γίνουν μέχρι τα Χριστούγεννα…».
Για τις ελλείψεις στο φωτισμό, ανέφερε ότι έχει βρει τρόπο με μια εταιρεία και θα είναι σώματα ηλιακά, βιομηχανικά και βαρέως τύπου, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να φωτίσει όλους τους δρόμους, προσθέτοντας πως «έχουμε φέρει εταιρεία για να κάνουμε προϋπολογισμούς κτλ…».
Να έρθουν σε επαφή με την αρμόδια υπάλληλο του Δήμου για το Κτηματολόγιο ζήτησε ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Ασημακόπουλος.
Οι πρόεδροι, μεταξύ άλλων, τόνισαν την αναγκαιότητα να φτιαχτούν άμεσα οι αγροτικοί δρόμοι εν όψει της ελαιοσυγκομιδής και όσο ο καιρός είναι καλός, έθεσαν ζητήματα δημοτικών χώρων στις Κοινότητες, ζήτησαν ενεργοποίηση εθελοντισμού και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Γαργαλιάνων, Βασίλης Αγγελόπουλος, ζήτησε από το δήμαρχο να τους παραχωρήσει περισσότερες αρμοδιότητες, καθώς με την απουσία τοπικών αντιδημάρχων οι ευθύνες «πέφτουν» στους προέδρους, οι οποίοι όμως δεν έχουν αρμοδιότητες. Ο κ. Λεβεντάκης απάντησε στον κ. Αγγελόπουλο ότι είναι μαζί τους, χωρίς να τους ξεχωρίζει ανάλογα με την παράταξη που εξελέγησαν. Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα