Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Φιλιατρά : Παραβίασαν νύχτα τον Παιδικό Σταθμό…

Image
Αλγεινή εντύπωση και ερωτηματικά έχει προκαλέσει στα Φιλιατρά η παραβίαση του Παιδικού Σταθμού τη νύχτα της Δευτέρας – ξημερώματα Τρίτης. Ο άγνωστος ή οι άγνωστοι δράστες έσπασαν το τζάμι σε παράθυρο της κουζίνας και μπήκαν στο κτήριο. Μάλιστα, από την κουζίνα πήραν τον πυροσβεστήρα και άδειασαν όλη την ξηρά σκόνη στην αίθουσα υποδοχής, ενώ προκάλεσαν μικρές (ελαφρές) ζημιές στις υπόλοιπες αίθουσες. Μοναδική «λεία» τους ήταν δύο παιδικά πλαστικά αυτοκινητάκια, χωρίς να αφαιρέσουν ή να πειράξουν κάτι άλλο, όπως για παράδειγμα την τηλεόραση, το DVD player ή το στερεοφωνικό.
Κανένας κάτοικος από γειτονικά σπίτια δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό και το πρωί της Τρίτης οι υπάλληλοι του Παιδικού Σταθμού, πηγαίνοντας στον εργασιακό τους χώρο, αντίκρισαν το δυσάρεστο θέαμα. Όπως ήταν φυσικό, προκλήθηκε αναστάτωση και ο Παιδικός Σταθμός δε λειτούργησε, αφού έπρεπε να καθαριστεί.

Όπως είπε χθες στο «Θ» η αναπληρώτρια διευθύντρια του Παιδικού Σταθμού Φιλιατρών, Μαριγώ Μπακούρου, «η παραβίαση έγινε νύχτα Δευτέρας – ξημερώματα Τρίτης. Σπάσανε τζάμι και μπήκαν. Αδειάσανε όλο τον πυροσβεστήρα και γέμισε ο χώρος με σκόνη. Έσπασαν τα τζάμια από παράθυρα, αλλά δεν μπορούσαν να μπουν σε άλλες αίθουσες, επειδή ήταν κλειδωμένες. Τα μόνα που αφαίρεσαν ήταν δύο παιχνίδια, πλαστικά αυτοκινητάκια, από την αίθουσα διδασκαλίας. Δεν πείραξαν κάτι άλλο. Επίσης, είχαν πάρει ένα παιχνίδι “κομμωτήριο”, που είναι λίγο ψηλό, για να πατήσουν και να ανοίξουν το σύρτη σε μία πόρτα, για να πάνε και αλλού, αλλά δεν μπόρεσαν».

Αξίζει να σημειωθεί πως η παραβίαση του Παιδικού Σταθμού συζητείται πολύ στα Φιλιατρά, με τις απόψεις να συγκλίνουν πως ίσως πρόκειται για πράξη παραβατικής συμπεριφοράς ανηλίκων, καθώς δεν εκλάπησαν αντικείμενα αξίας, αλλά μόνο δύο παιδικά παιχνίδια, ούτε προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές από βανδαλισμούς στο χώρο.

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα