Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Πύργος Τριφυλίας: «Μακελειό» με επίδοξους κλέφτες προχθές βράδυ

Image«Μακελειό», με μία λέξη, προχθές το βράδυ στον Πύργο Τριφυλίας, όταν επίδοξοι κλέφτες προσπάθησαν να μπουν σε σπίτι, αλλά έγιναν αντιληπτοί από την «ομάδα περιφρούρησης» του χωριού.
Όπως μας είπαν κάτοικοι του Πύργου, τη νύχτα στο χωριό κάνει περιπολίες ομάδα περιφρούρησης κατοίκων, που συγκροτείται αυτοβούλως, για να υπάρχει μια στοιχειώδης προστασία, αφού τα κρούσματα παραβιάσεων, διαρρήξεων και κλοπών είναι σχεδόν καθημερινά. Προχθές τη νύχτα, η ομάδα περιφρούρησης αντελήφθη πως άγνωστοι επιχείρησαν να μπουν σε οικία, μέσα στο χωριό, σχεδόν στο κέντρο, και τότε έγινε το «μακελειό». Φωνές, «αντάρες», χαμός.
Κάποιοι κάνουν λόγο ακόμα και για πιστολίδι, καθώς φέρονται να άκουσαν τέτοιους κρότους στον ύπνο τους, αλλά αυτό από πολίτες και την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας δεν επιβεβαιώνεται.
Οι επίδοξοι κλέφτες, ωστόσο, ετράπησαν σε φυγή και δεν κατέστη δυνατό από την ομάδα περιφρούρησης να τους «μπλοκάρουν» και να τους πιάσουν.
Πάντως, όπως μας μεταφέρθηκε από κατοίκους, ο ένας εκ των επίδοξων κλεφτών ίσως τραυματίστηκε στην προσπάθεια διαφυγής του. Στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός και μετά από έρευνες που έγιναν, εντοπίστηκε στην περιοχή «Ξερόβρυση» εγκαταλελειμμένο ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας Hyundai Matrix, λευκού χρώματος, με ελληνικές πινακίδες, νοικιασμένο. Μέσα σε αυτό υπήρχε ένα κινητό τηλέφωνο, που, όπως όλα δείχνουν, είναι των επίδοξων κλεφτών, αλλά και άδεια δοχεία για λάδι κ.ά. Οι Αστυνομικές Αρχές εξετάζουν κάθε εύρημα και συλλέγουν κάθε στοιχείο που θα οδηγήσει στον εντοπισμό και τη σύλληψη των κακοποιών.
Οι κάτοικοι του χωριού είναι ανάστατοι, συγκλονισμένοι, οργισμένοι, αλλά και αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν από μόνοι τους τις περιουσίες τους και να προασπίσουν τις ζωές τους και των παιδιών τους.
Η δε πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πύργου Γκούτη - Πολυχρονοπούλου Ευσταθία είπε στο «Θ»: «Τα κρούσματα είναι καθημερινά, κάθε βράδυ κλέβουν τα πάντα και κινδυνεύει η ζωή μας. Ο κόσμος έχει πανικοβληθεί και ξεσηκωθεί. Από μόνοι τους, κάτοικοι πήραν την πρωτοβουλία και βγήκαν να παρακολουθήσουν τι γίνεται και έπιασαν δύο άντρες αγνώστου ταυτότητας να προσπαθούν να μπουν σε ένα σπίτι. Και είχαν έρθει με ένα αυτοκίνητο που, όπως λένε κάτοικοι, το έχουν ξαναδεί».
Σε ερώτησή μας εάν έπεσαν πιστολίδια, ήταν κατηγορηματική: «Δεν έπεσαν. Απλά, παιδιά του χωριού παρακολουθούν να δουν τι γίνεται, γιατί καθένας θέλει να φυλάξει το σπίτι του με όλα αυτά τα κρούσματα τελευταία».
Σημειώνουμε πως για χθες το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη συνέλευση στον Πύργο για τα κρούσματα της εγκληματικότητας.


Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα