Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Ομάδες πολιτών περιπολούν στη Χώρα μετά την έκρηξη της εγκληματικότητας

Ομάδες πολιτών περιπολούν στη Χώρα μετά την έκρηξη της εγκληματικότητας Στα χέρια τους πήραν την αστυνόμευση φορείς και κάτοικοι της Χώρας, αφού η προστασία εκ μέρους της Πολιτείας είναι ανύπαρκτη. Προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν την έκρηξη της παραβατικότητας και τους κινδύνους για τη ζωή τους, δημιούργησαν μεταξύ τους ομάδες περιφρούρησης με 10 αυτοκίνητα, που μαζί με 2 οχήματα σεκιούριτι θα περιπολούν όλη τη νύχτα. Οπως έγινε γνωστό, σε συνεννόηση με το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων και τη Διεύθυνση Μεσσηνίας, αυτές τις μέρες θα περιπολούν στη Χώρα και δυνάμεις της ΟΠΚΕ.
Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν χθες το μεσημέρι σε γενική συνέλευση στο Πνευματικό Κέντρο Χώρας, όπου κυριάρχησε η αγανάκτηση και η οργή. Η συνέλευση έγινε με πρωτοβουλία του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου και παρέστησαν εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου, της Ομάδας Παραγωγών "Νηλέας", της Δημοτικής Ενότητας και άλλων φορέων, καθώς επίσης απλοί πολίτες.
«Στην περιοχή μας καταγράφεται συνεχόμενη και αυξανόμενη εγκληματικότητα τις τελευταίες μέρες.
Ανοιξαν 7 σπίτια σε μια μέρα!» σημείωσε οργισμένος στην "Ε" ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Πανταζόπουλος και τόνισε: «Μπαίνουν ενώ ο κόσμος είναι μέσα στα σπίτια. Σε μια περίπτωση απείλησαν συνδημότη μας με το πιστόλι στο κεφάλι. Οι κλοπές και οι ληστείες γίνονται ακόμα και στον πιο κεντρικό δρόμο της πόλης. Νομίζεις μ’ όλα αυτά ότι είσαι στο Σικάγο».
Ο κ. Πανταζόπουλος παρατήρησε πως «η Χώρα δεν είναι μικρό χωριό. Αυτή την περίοδο έχει πάνω από 6.000 κόσμο και δεν υπάρχει ούτε ένας αστυνομικός, δε λειτουργεί ούτε ο Αστυνομικός Σταθμός! Ο κόσμος είναι οργισμένος, θυμωμένος. Τα πράγματα είναι άσχημα, επικίνδυνα».
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου δήλωσε πως «ελπίζουμε με τις κινητοποιήσεις μας μήπως ευαισθητοποιηθούν βουλευτές και άλλοι αρμόδιοι πολιτικοί παράγοντες, ώστε να γίνει κάτι με την αστυνόμευση στην περιοχή μας. Δεν πάει άλλο».
Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα