Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Μπροστά ο Καραμπάτος εκτός μάχης ο Γκούμας

Μπροστά ο Καραμπάτος εκτός μάχης ο ΓκούμαςΜε την καταμέτρηση των ψήφων στα Τμήματα Μεταποίησης-Εξαγωγικό και Τουριστικό
Ολονυκτία για τα αποτελέσματα των εκλογών στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας καθώς τελικά σημειώθηκε συμμετοχή ρεκόρ με περισσότερους από 2.800 ψηφίσαντες. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, παρά τη γιγάντια κινητοποίηση του επίσημου κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας, η ανεξάρτητη κομματικά παράταξη της οποίας ηγείται ο σημερινός πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Καραμπάτος, αντιμετώπισε αποτελεσματικά τις πιέσεις που ασκήθηκαν και προηγείται σε ψήφους. Αξιοσημείωτο της αναμέτρησης είναι το γεγονός ότι δεν εκλέγεται ο Γιώργος Γκούμας, επικεφαλής του ψηφοδελτίου που υποστήριξε η Νέα Δημοκρατία.
Ο κ. Γκούμας ήταν υποψήφιος στο Εξαγωγικό Τμήμα του Επιμελητηρίου από το οποίο σύμφωνα με κεντρική νομοθετική ρύθμιση εκλέγεται ένας υποψήφιος. Παρά το γεγονός όμως ότι όλη η προσπάθεια του κομματικού μηχανισμού επικεντρώθηκε στην εκλογή του για να διασωθεί η επιλογή που έγινε, η παράταξη Καραμπάτου κέρδισε την πλειοψηφία και πήρε το μοναδικό εκπρόσωπο στο διοικητικό συμβούλιο (45 Καραμπάτος, 34 Γκούμας, 1 άκυρο). Ενωρίτερα είχαν γίνει γνωστά ανεπίσημα τα αποτελέσματα στο Τμήμα Μεταποίησης όπου ο Γ. Καραμπάτος "ακούμπησε" το 50% παίρνοντας 296 ψήφους σε σύνολο 603 ψηφισάντων και εξασφάλισε την πλειοψηφία των εδρών παίρνοντας τις 3 από τις 5 του τμήματος. Ο Γ. Γκούμας πήρε 230 ψήφους και 2 έδρες, ο Δ. Αδαμόπουλος 49 ψήφους και ο Ν. Ψαλτήρας 18 ψήφους.
Γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα στο Τουριστικό Τμήμα στο οποίο ο συνδυασμός Γκούμα κέρδισε τη μοναδική έδρα συγκεντρώνοντας 60 ψήφους, ενώ ο συνδυασμός Καραμπάτου πήρε 52 ψήφους και ο συνδυασμός Αδαμόπουλου 7 ψήφους. Μια ώρα αργότερα έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα στο Τμήμα Μεταφορών όπου ο συνδυασμός Γκούμα πήρε τη μοναδική έδρα συγκεντρώνοντας 60 ψήφους έναντι 55 του Γ. Καραμπάτου και 11 του Δ. Αδαμόπουλου.
Οπως έγινε γνωστό, η διαδικασία επρόκειτο να σταματήσει καθώς απομένουν δύο πολύ μεγάλα τμήματα, το υπηρεσιών (ψήφισαν 1.124) και το εμπορικό (ψήφισαν 784) που θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα σε έδρες και θα μετρηθούν σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα