Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Επίσκεψη του Φ. Κουβέλη στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών(ΙΓΜΕ)

Tο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών(ΙΓΜΕ) επισκέφτηκε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον Στ. Μπαγεώργο, μέλος της Ε.Ε της ΔΗΜΑΡ. Ο Φ. Κουβέλης είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Ινστιτούτου και με το συνδικάτο των εργαζομένων.
            Μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων επεσήμανε ότι πρέπει να αποκρουστεί η συρρίκνωση και η υπονόμευση του έργου του ΙΓΜΕ, η οποία «θα προκύψει με την πλήρη αποδυνάμωσή του, από τη στέρηση του επιστημονικού και του εν γένει προσωπικού του που έρχεται με την εργασιακή εφεδρεία».
            Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς υποστήριξε ότι το ΙΓΜΕ δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο σημαντικό σκοπό και ρόλο του,  που έχει σχέση με τον ορυκτό πλούτο της χώρας, τα υπόγεια ύδατα, την υλοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ιδίως σε μια περίοδο που η χώρα πρέπει να υπηρετήσει αυτούς τους τομείς.

            Ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι το ΙΓΜΕ είναι ινστιτούτο στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη του τόπου και  υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Και κατέληξε λέγοντας ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις πρέπει να ανακληθούν και το ΙΓΜΕ να στηριχθεί, να αναβαθμιστεί και να προστατευθεί το αξιόμαχο δυναμικό του.
02 / 12 / 2011
---------------------------------------------------------------------------------------------

Εικόνα έχουν MEGA και ΑΝΤ1
Ο αναγκαίος εξορθολογισμός των κοινωνικών δαπανών προς την κατεύθυνση της στήριξης των πραγματικών δικαιούχων, δεν έχει καμία σχέση με την οριζόντια, ατεκμηρίωτη και ανάλγητη περικοπή των επιδομάτων και τη διακοπή της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ασθενείς με χρόνιες και μη ιάσιμες παθήσεις.
            Προκειμένου να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή επιβάλλεται να υπάρξει άμεσα ένα δίχτυ προστασίας για τους ανέργους, τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, τους συνταξιούχους, αλλά και όσων έχουν ανάγκη τις κοινωνικές υπηρεσίες.
02 / 12 / 2011
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aνακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας

           Η Δημοκρατική Αριστερά είναι σε πλήρη αντίθεση με την εργασιακή εφεδρεία, ένα μέτρο αντισυνταγματικό, που οδηγεί εντέλει στην ανεργία.
            Το μέτρο αυτό αποτελεί χτύπημα στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, την οποία και περαιτέρω αποδιοργανώνει, με το δεδομένο ότι θα στερήσει τη διοίκηση από έμπειρα στελέχη που τίθενται σε πρόωρη συνταξιοδότηση.   
            Η κυβέρνηση είναι επιπλέον έκθετη διότι δεν έχει καμία μελέτη, αλλά και κανένα σχέδιο για το τι οφέλη θα αποκομίσει το δημόσιο από την υλοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου.
           Η Δημοκρατική Αριστερά  σταθερά υποστηρίζει την ανάγκη μετατάξεων, αλλά και κάθε αλλαγή που είναι στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού και της αναβάθμισης του δημόσιου τομέα.  
02 / 12 / 2011
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μεγάλη οργή και αναστάτωση έχει προκαλέσει η, εκ μέρους του αρμοδίου κ. Υπουργού κ. Μαγκριώτη, ουσιαστική επιβεβαίωση της ατελούς κατασκευής της Ολυμπίας Οδού μέχρι τον Πύργο αντί της Τσακώνας- Μεσσηνίας. Η εξέλιξη αυτή στερεί ένα μέρος της Δυτ. Ελλάδας από τη σύνδεση της με το κρίσιμο αναπτυξιακό  δυτικό άξονα που επεκτείνεται από τη Μεσσηνία μέχρι και τα ελλληνοαλβανικά ασύνορα και ο οποίος εντάσσεται στα διευρωπαϊκά δίκτυα. Η πλήρης αποκοπή (οδική σιδηροδρομική) της  Μεσσηνίας από το Δυτ. Άξονα της στερεί σοβαρό αναπτυξιακό συγκριτικό πλεονέκτημα, κάτι το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά από σύσσωμους τους φορείς, όχι μόνο της Μεσσηνίας αλλά και της άλλης Δυτ. Πελοποννήσου. 
Γι αυτό η ΔΗΜ.ΑΡ θα αναλάβει πρωτοβουλία για πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης όλων των φορέων προκειμένου να συντονιστούν οι ενέργειές τους σχετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα