Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Βασ. Βαρελάς: «Εγώ, παιδιά δε σκοτώνω»

ΣΕ ΔΟΜΟΚΟ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑΥΠΛΙΟ ΟΙ ΕΠΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ
Image«Εγώ, παιδιά δε σκοτώνω». Ήταν μία από τις λίγες κουβέντες, σύμφωνα με πληροφορίες, που είπε σε ανακρίτρια και εισαγγελέα ο Βασίλης Βαρελάς από τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, προχθές βράδυ, όταν τον επισκέφθηκαν προκειμένου αυτός και η σύζυγός του να απολογηθούν, μιας και είχαν αρνηθεί να μεταβούν στο Δικαστικό Μέγαρο για να παρουσιασθούν στις ανακριτικές αρχές.
Χθες νωρίς το πρωί οι επτά κατηγορούμενοι που προφυλακίσθηκαν οδηγήθηκαν στα σωφρονιστικά καταστήματα Δομοκού, Ναυπλίου και Κορυδαλλού. Ελεύθερος αφέθηκε ο ένας κατηγορούμενος, ο οποίος δεν προφυλακίσθηκε και του επιβλήθηκαν αυστηροί περιοριστικοί όροι.
Κατά την απολογία του ο Βασίλης Βαρελάς, στον οποίο η δικογραφία αποδίδει το ρόλο του ηγέτη στην εγκληματική οργάνωση, αλλά και του εντολέα εκτέλεσης συμβολαίου θανάτου κατά του 35χρονου Αλβανού Φελίμ Μεσάι, αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή σε όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Τη στάση αυτή έχει κρατήσει από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του.
Μόνο για την ποσότητα ναρκωτικών που βρέθηκε στο σπίτι του δήλωσε πως προοριζόταν για ιδία χρήση.
Το ίδιο δήλωσε και για τη σύζυγό του, λέγοντας πως δεν έχει καμία σχέση με όσα την κατηγορούν και πρέπει να αφεθεί ελεύθερη.
Στις, δε, πιεστικές ερωτήσεις των ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών, απάντησε ότι ποτέ δε θα πείραζε παιδί.
Κάθε κατηγορία αρνήθηκε και η σύζυγός του.
Με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα αποφασίσθηκε η προφυλάκιση τόσο του ιδίου όσο και της συζύγου του.
Στις φυλακές
Μετά την ολοκλήρωση το βράδυ της Τρίτης της απολογίας όλων των κατηγορουμένων, ξεκίνησαν σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης οι διαδικασίες μεταγωγής των προφυλακισμένων σε σωφρονιστικά καταστήματα, προκειμένου να λήξει και ο συναγερμός που είχε σημάνει στις αστυνομικές αρχές για τη φύλαξή τους.
Η μεταγωγή των κατηγορουμένων άρχισε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, πολύ νωρίς χθες το πρωί. Ο Βασίλης Βαρελάς μεταφέρθηκε στις νέες φυλακές Δομοκού στη Φθιώτιδα. Στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκαν η σύζυγος του Βασίλη Βαρελά, ο Αλβανός – εκτελεστής και κατηγορούμενος για τη διπλή δολοφονία του πατέρα και γιου Μεσάι, καθώς και του Σωτήρη Ψυχόπαιδα, όπως και ο τρίτος κατηγορούμενος, ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, υπάλληλος Οργανισμού Γ.Π.
Τέλος, στις φυλακές Ναυπλίου οδηγήθηκαν τα δύο αδέλφια Β.Δ. και Χ.Δ., καθώς και ο ξάδελφός τους Δ.Σ.
Αμέσως μετά τις γιορτές οι συνήγοροι των κατηγορουμένων θα καταθέσουν συμπληρωματικά απολογητικά υπομνήματα, αφού πρώτα ζητήσουν και πάρουν τους ψηφιακούς δίσκους με όλες τις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί.
Της Βίκυς Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα