Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Στη Μαραθόπολη Τριφυλίας:«Ανακυκλώνουν» τους κάδους στη θάλασσα!

Image Απίστευτο κι όμως αληθινό το χθεσινό πρώτο θέμα της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr για την «ανακύκλωση» κάδων σκουπιδιών στη θάλασσα της Μαραθόπολης Τριφυλίας!Το θέμα με τίτλο «Μεσσηνία: “Ανακυκλώνουν” τους κάδους στη θάλασσα» έχει ως εξής:
«Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για την ανακύκλωση χαρτιού, γυαλιού, αλουμινίου κ.τ.λ. Μέχρι σήμερα, διότι -όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Μαραθόπολης στη Μεσσηνία- υπάρχει και η... ανακύκλωση των κάδων απορριμμάτων. Πώς γίνεται αυτό; Πετώντας τους συνεχώς στη θάλασσα! Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, οι 4-5 κάδοι του χωριού, οι οποίοι γεμίζουν συνήθως με αποφάγια από ψάρια (σ.σ. η Μαραθόπολη είναι ψαροχώρι), βρωμάνε υπερβολικά, καθώς ο Δήμος έχει να τους πλύνει επί χρόνια, με αποτέλεσμα ορισμένοι από τους συντοπίτες τους να δηλώνουν ότι δεν τους θέλουν δίπλα στα σπίτια τους και να τους πετούν στη θάλασσα!

Ο πρόεδρος του Τ.Σ. Μαραθούπολης
Μιλώντας στην aftodioikisi.gr, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γιώργος Μίγκας επιβεβαιώνει το γεγονός, τονίζοντας πως “κανείς δεν τους θέλει στα σπίτια τους επειδή βρωμούν. Έχουν να πλυθούν έξι χρόνια! Κι αυτό γιατί, όπως εξηγεί, η απάντηση από τη Δημοτική Αρχή είναι πως το όχημα που καθαρίζει τους κάδους έχει χαλάσει και δεν υπάρχουν λεφτά για ανταλλακτικά! “Φανταστείτε”, είπε, “πως έχει καεί μια λάμπα σε κολόνα της ΔΕΗ και δεν υπάρχει χρήμα ούτε για γλόμπο, και μάλιστα τώρα που υπάρχουν αυξημένα κρούσματα ληστείας τη νύχτα”.
Μάλιστα, ο Γ. Μίγκας υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να βγάλει εκτός χωριού τους κάδους για να μη γίνεται η... απόρριψή τους στη θάλασσα και πρότεινε στους κατοίκους να αγοράσουν ατομικούς κάδους με δικά τους χρήματα, κάτι φυσικά που δεν έγινε αποδεκτό. “Έτσι, κάποιοι έχουν αρχίσει και κάνουν αυτοσχέδιους κάδους, όπως, π.χ., βάζουν βαρέλια έξω από το σπίτι τους”. Επιπλέον, όπως σημειώνει στην aftodioikisi.gr, “και στην προηγούμενη δημοτική θητεία πλήρωνα από την τσέπη μου χρήματα εργάτες για να έρθουν να καθαρίσουν το χωριό”.
Σε ερώτηση της ιστοσελίδας πού πάνε τα χρήματα από τα ανταποδοτικά τέλη, είπε: “Και εγώ ρωτώ πού πηγαίνουν τα ανταποδοτικά τέλη, αλλά δεν παίρνω απάντηση”.
Επιχείρηση υποβάθμισης
Διαφορετικά σε σχέση με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι αλλά και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου είναι αυτά που λέει ο τοπικός αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας Ευστάθιος Ανδρινόπουλος.
Μιλώντας στην aftodioikisi.gr, σημειώνει πως κάτι τέτοιο έπεσε στην αντίληψή του πριν από κανένα δίμηνο, έγινε μόνο μία φορά, και έκανε λόγο για “μεμονωμένο, ατυχές περιστατικό”. Όπως, δε, υπογράμμιζε, “αν είχε πέσει στην αντίληψή του πως αυτό συνεχιζόταν και εάν γίνει κάτι τέτοιο στο μέλλον, τότε θα τους πάρω τους κάδους”.
Σε ερώτηση της aftodioikisi.gr πού πηγαίνουν τα ανταποδοτικά τέλη και πότε θα φτιαχτεί το όχημα που καθαρίζει τους κάδους, το οποίο είναι χαλασμένο -όπως είπε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μαραθούπολης- απάντησε ρητά και κατηγορηματικά: “Οι κάδοι καθαρίζονται μία-δύο φορές το μήνα και δεν είναι χαλασμένο το όχημα. Λειτουργεί κανονικά”.
Όπως, δε, εξήγησε, η Μαραθούπολη έχει μια ιδιομορφία, είναι ψαροχώρι και το καλοκαίρι καθαρίζει τους κάδους περισσότερες φορές ανά μήνα, καθώς από τις ψαροταβέρνες πετούν τα ψάρια της προηγούμενης ημέρας στους κάδους, με αποτέλεσμα αυτοί να μυρίζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα