Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Να διαπραγματευτούμε σοβαρά με την τρόικα

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε τα ακόλουθα:
Ντόρα Μπακογιάννη: Βρίσκομαι σήμερα στη Θεσσαλονίκη για συναντήσεις με στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας ενόψει και της κατάρτισης των συνδυασμών για τις επόμενες εκλογές. Η κατάσταση όπως ξέρετε στη χώρα είναι εξαιρετικά δύσκολη, η ελληνική οικονομία είναι στην πιο δύσκολη καμπή της, οι ελληνικές επιχειρήσεις στέλνουν κραυγή αγωνίας.
Για τη Δημοκρατική Συμμαχία, είναι η ώρα μίας σοβαρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, έτσι ώστε το νέο πακέτο της δανειακής σύμβασης που θα υπογραφεί, να περιέχει συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης της ελληνικής κοινωνίας. Στήριξης του ιδιωτικού τομέα, μείωσης της φορολογίας και όπως έχει προτείνει η Δημοκρατική Συμμαχία, τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια για την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Δημοσιογράφος: Ο κ. Τόμσεν μίλησε χθες και για νέα μείωση του κράτους και μάλιστα με απολύσεις.

Ντόρα Μπακογιάννη: Ακούστε, ότι το κράτος πρέπει να μειωθεί, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Υπάρχουν οργανισμοί οι οποίοι δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα και αντιθέτως επιβαρύνουν τον έλληνα φορολογούμενο. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορεί να γίνει πλέον αποδεκτό, άνθρωποι από τον ιδιωτικό τομέα καθημερινά να γίνονται άνεργοι, διότι το κράτος είναι εμπόδιο σε κάθε δημιουργική προσπάθεια. Αυτό το οποίο σήμερα πρέπει να γίνει, είναι να στηριχθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις να μπορέσουν να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουν καινούργιες, αυτός είναι και ο στόχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Δημοσιογράφος: Η κυβέρνηση θα αντέξει διότι υπάρχει ένα ερώτημα κατά πόσο τα κόμματα που την αποτελούν, τη στηρίζουν ουσιαστικά.
Ντόρα Μπακογιάννη: Πιστεύω ότι το πρόβλημα της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι ακριβώς αυτό, ότι τα κόμματα που συμμετέχουν ουσιαστικά την υπονομεύουν. Δηλαδή από τη μία μεριά έχετε μια παρέλαση υποψηφίων αρχηγών στο ΠΑΣΟΚ και από την άλλη μεριά έχετε στη ΝΔ την αντίληψη ότι είναι συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση ή αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση. Αυτό δεν βοηθά. Αυτό το οποίο χρειάζεται σήμερα είναι πολύ περισσότερη σοβαρότητα, να πούμε στον κόσμο την αλήθεια και κυρίως να δώσουμε τη μάχη για τη διαπραγμάτευση που τώρα γίνεται.
Δημοσιογράφος: Εκλογές χρειάζονται;
Ντόρα Μπακογιάννη: Πάντοτε χρειάζονται εκλογές. Ο λαός σίγουρα πρέπει να μιλήσει, αλλά πρέπει να μιλήσει μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, ώστε να μην διακινδυνεύσει η Ελλάδα να χάσει τα 130 δισεκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα