Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΘΕΜΑ : Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και το ενδεχόμενο απολύσεων

   Η Δημοκρατική Αριστερά από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει την αντίθεσή της στο μέτρο της εφεδρείας. Είχαμε τονίσει ότι το μέτρο αυτό είναι αναποτελεσματικό, κινείται στα όρια της συνταγματικότητας, στέλνει χιλιάδες εργαζομένους στον προθάλαμο της ανεργίας και στερεί τη δημόσια διοίκηση από έμπειρα και επιτελικά στελέχη. Με καθυστέρηση μηνών η κυβέρνηση ανακρούει πρύμνα. Η «λύση» που μελετά τώρα  για απολύσεις θα έχει ακόμα πιο καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δήλωση του υπευθύνου Αυτοδιοίκησης της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ανδρέα Νεφελούδη 


   Παρασκευή, 16 Δεκ. 2011

Ο Υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ανδρέας Νεφελούδης, με αφορμή τα γεγονότα που συνέβησαν στο Άργος έξω από το γραφείο της επιτρόπου του ελεγκτικού συνεδρίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
"Η έντονη αντίδραση των εργαζόμενων της επιχείρησης και του ΝΠΔΔ του Δήμου Άργους που παραμένουν απλήρωτοι για 5 ολόκληρους μήνες, αναδεικνύει μιa ζέουσα και σκανδαλώδη πραγματικότητα που υπάρχει από καιρό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αναδεικνύει την αυθαίρετη και αντισυνταγματική παρέμβαση των επιτρόπων του ελεγκτικού συνεδρίου στη σκοπιμότητα των αποφάσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, την παρέμβαση, κατά παράβαση των νόμων, στο πολιτικό πεδίο των αποφάσεων του αιρετού σώματος της Ελληνικής αυτοδιοίκησης.
Υπό το πρόσχημα του ελέγχου της νομιμότητας των αποφάσεων των οργάνων της αυτοδιοίκησης οι δικαστές λειτουργούν ως δοτοί - διορισμένοι δήμαρχοι με αποτέλεσμα να καταδικάζουν στην ανέχεια εκατοντάδες εργαζόμενους της αυτοδιοίκησης σε όλη την Ελλάδα, αρνούμενοι με διάφορα προσχήματα να υπογράψουν τις πληρωμές τους. Αυτή η αυθαιρεσία πρέπει να τελειώνει γιατί αλλιώς τα φαινόμενα του Άργους θα πολλαπλασιαστούν.
Το ΥΠΕΣ και η ΚΕΔΕ πρέπει να φροντίσουν ώστε να λειτουργήσουν οι υφιστάμενοι και επαρκώς θεσμοθετημένοι μηχανισμοί ελέγχου της αυτοδιοίκησης (ελεγκτής νομιμότητας κλπ) και να καταργηθεί ΕΝΤΕΛΩΣ ο ρόλος των επιτρόπων του ελεγκτικού συνεδρίου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα