Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ: Πρωτόγνωρες καταστάσεις ......

http://pyrgostrifylias.blogspot.com/2011/12/blog-post_1601.html

28 Δεκεμβρίου 2011

Πρωτόγνωρες καταστάσεις στο χωριό μας.

Λαμβάνουμε πολλά μηνύματα από αναγνώστες μας ώστε να γράψουμε δυο λόγια για τα γεγονότα που συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο χωριό μας. Ήδη εφημερίδες της Καλαμάτας και άλλα blog έχουν κάνει δημοσιεύσεις για συμβάντα με ληστές και εθελοντικές περιπολίες κατοίκων του χωριού μας κατά τις νυκτερινές ώρες και μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες και πρωτόγνωρες καταστάσεις, ιδιαίτερα για τους κατοίκους ενός χωριού που ποτέ του δεν περίμενε να φτάσει σε αυτό το σημείο.
Αυτό που ζούμε αυτές τις μέρες δεν είναι μόνο πρωτόγνωρο είναι και παράλογο. Παράλογο γιατί..................
ένα χωριό της Ελληνικής επικρατείας ζει σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης..... εν καιρό ειρήνης. Στα εφτά βράδια της εβδομάδας είχαμε δέκα ληστείες και πολλές από αυτές μέσα στα σπίτια την ώρα που οι ιδιοκτήτες κοιμόντουσαν μαζί με όλη τους την οικογένεια. Η αστυνομία ανίκανη να επέμβει για τον ένα και μοναδικό λόγο ότι δεν έχει αστυνομικούς. Την προηγούμενη εβδομάδα μετά από την ευτυχώς μόνο φραστική συμπλοκή των κατοίκων του χωριού μας με δυο αγνώστους τύπους που ετοιμάζονταν να μπουν μέσα σε ένα σπίτι, το Α.Τ. Γαργαλιάνων είχε μόνο έναν αστυνομικό που ήταν για να σηκώνει τα τηλέφωνα. Έπρεπε να περιμένουμε τρεις ώρες μετά για να έρθει η Ασφάλεια από την Κυπαρισσία.
Πάντα πίστευα ότι δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από το κράτος αλλά ο εθελοντισμός να είναι μέρος της καθημερινότητας του καθενός μας. Δεν περίμενα όμως να φτάσουμε και σε αυτό το σημείο.
Την ίδια τακτική με μας οι γείτονές μας οι Χωραΐτες αλλά και οι Μαραθιώτες οι οποίοι μάλιστα συνέλαβαν οι ίδιοι κάποιους σεσημασμένους με αποτέλεσμα να βρεθούν πολλά κλοπιμαία.
Ξέρουμε πως αυτό δεν είναι δουλειά δική μας και ότι κάποια στιγμή μπορεί να φτάσουμε στο σημείο να κινούμαστε μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας αλλά πέστε μας κ.κ. Δήμαρχε, Αντιδήμαρχε, Διοικητά του Α.Τ Γαργαλιάνων και δεν ξέρουμε ποιος άλλος τι πρέπει να κάνουμε; Κοιμόμαστε και μας κλέβουν, ξαγρυπνάμε και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τους εγκληματίες.
Όλες αυτές τις μέρες δεν κάνατε καν τον κόπο να περάσετε από το χωριό μας για να μας πείτε ένα λόγο, ενώ όλοι γνωρίζετε την κατάσταση. Ίσως εσείς να φοβάστε περισσότερο απ΄οτι εμείς για το που μπορεί να φτάσει όλο αυτό το πράγμα, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι είμαστε ένα χωριό που δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα μαγκιάς και δεν κάνουμε ποτέ κάτι χωρίς να έχουμε εξαντλήσει όλη μας την κατανόηση και την υποχωρητικότητα. Όπως και δεν δεχόμαστε μαγκιές........από κανέναν. Φτάσαμε εδώ γιατί δεν είχαμε άλλη επιλογή. Πρέπει να σταματήσει;;; ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα