Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ


Διαβάζουμε το άρθρο της έγκριτης Ελευθερίας, όπως και άλλα, άλλων εφημερίδων κλ.π. και αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι όλοι ... αγνοούν την διεκδίκηση που είχε γίνει από τα προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια των δήμων Φιλιατρών και Γαργαλιάνων για την δημιουργία δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους....  και μιλούν αόριστα ή περίπου αόριστα για την δημιουργία κάποιου δήμου. Το γεγονός ότι κανένας δεν αναφέρεται στο γεγονός αυτό, (ένα γεγονός κυρίαρχο κατά την δημιουργία των Καλλικρατικών δήμων ), μας δημιουργεί απορίες! 
Εμείς συνεχίζουμε να θέλουμε και να διεκδικούμε, (χωρίς προσωπικές πολιτικές, συμφέροντα, περιστασιακές  συγκυρίες κ.α. τέτοια) την δημιουργία του ανακηρυχθέντος  δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους! 
Καλούμε λοιπόν όλους τούς θεσμικούς και μη, που έχουν ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο θέμα,να εκφράσουν τις απόψεις τους και με τεκμηριωμένες θέσεις να ενημερώσουν τους πολίτες, αλλά και να προκαλέσουν  μία γενική και σε βάθος δημόσια συζήτηση (και με την εμπειρία που αποκτήθηκε αυτά τα χρόνια από την όποια εφαρμογή του Καλλικράτη) ώστε να αξιολογηθούν όλα και με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών, να διεκδικήσουμε το καλύτερο. 

ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 

(για να υλοποιηθεί επιτέλους η υπόσχεση που δώσαμε, Φιλιατρινοί και Γαργαλιανιώτες, για την δημιουργία του Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους κόντρα στα κάθε λογής διαπλεκόμενα συμφέροντα!)




ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟ ΣΤΟΥΣ

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ 

Γράφτηκε από  
Θέλουν άλλο δήμο στους ΓαργαλιάνουςΔήμο με έδρα τους Γαργαλιάνους προτείνουν και θα διεκδικήσουν οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες της περιοχής, όπως αποφάσισαν χθες ομόφωνα σε σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο της πόλης. Σε αυτήν συμμετείχαν οι σύμβουλοι από το συνδυασμό του δημάρχου Κώστα Κόλλια και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων και συζητήθηκε το ζήτημα του "Καλλικράτη" με αφορμή τις προτάσεις που θα κληθεί να κάνει ο δήμος προς το υπουργείο μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου. Το χωροταξικό βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης καθώς με την δημιουργία του Δήμου Τριφυλίας εξ αρχής υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των Γαργαλιάνων. Μάλιστα επισημάνθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν από το μεγάλο εύρος του νέου δήμου και όπως αναφέρθηκε τα χωριά αισθάνονται απομακρυσμένα και αποκομμένα. Στο προσκήνιο ήρθαν και οι προτάσεις που είχε κάνει το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πριν την δημιουργία των καλλικρατικών δήμων, όπου όπως τονίστηκε οι Γαργαλιάνοι αποτελούσαν έδρα δήμου. Με τις εξελίξεις να συνεχίζονται σε αυτό το θέμα, οι πληροφορίες μας λένε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν συνεδριάσεις όλων των τοπικών συμβουλίων της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων, προκειμένου να ληφθούν σχετικές αποφάσεις, ενώ δεν αποκλείεται το θέμα να έρθει για συζήτηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου προκειμένου να γίνει η πρόταση από το δήμο.
Κ.Μπ.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ online.gr

20 σχόλια:

  1. ΘΑ ΖΗΤΗΣΩΜΕ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ!
    ΣΕ ΕΣΧΑΤΗ ΑΝΑΓΚΗ........ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο ΦιλιατρινόςΑυγούστου 24, 2012

    Προσοχή!
    Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν...... στο τέλος θα μείνουμε και πάλι ρέστοι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά εσύ δεν έχεις καταλάβει ότι όλο αυτό γίνεται για την έδρα? Θέλεις να γίνουμε χωριό των Γαργαλιάνων και να τους πληρώνουμε τα χρέη? ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΔΗΜΟΣ! Ή ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦιλιατρινόςΑυγούστου 24, 2012

    Εγώ μιλάω για μια ισότιμη και ουσιαστική συνεργασία προς όφελος και των δύο πόλεων.Όχι καιροσκοπισμοί. Δεν είμαστε μόνο εμείς! Υπάρχουν και οι άλλοι!Τα οφέλη είναι πολλά, φθάνουν και για τις δύο πόλεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ!ΤΟΝ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΕΜΕΙΣ!
    Η ΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΒΟΥΔΟΥΡΗΔΕΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κε ΚΟΛΛΙΑ, στο παρελθόν είχατε μία θέση για το συγκεκριμένο θέμα. Την έχετε ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όχι μόνο ο Κόλλιας, αλλά και
    ο Ξύγκας, ο Σωτηρόπουλος, ο Σαπέρας και οι άλλοι που είναι; γιατί δεν μιλάνε;Αλλά και ο Σταύρος και τα 'λλα παιδιά (Καλκαβούρας, Τσορώνης κ.α. από τους Γαργαλιάνους που είναι; Αλήθεια Ή Ψέματα, πρέπει όλοι μαζί (Παγάνης- Στάμος-Γιαννοπουλος-Γριβάκης- Πούλος-Καης- Λίτσας- Παναγιωτόπουλος- Τσούτσιας- Κυριακόπουλος- Λεβεντούρη κ.α. ) παλιοί αυτοδιοικητικοί αλλά και οι άνθρωποι των γραμμάτων,τωντεχνών και του πνεύματος (Παπαδοπουλος, Χαλιακόπουλος, Πλακονούρης, Καπελούζος κ.α.) αλλά και οι πρόεδροι των συλλόγων (Βορρές, Παντελάκη, Αντωναρόπουλος κ.α)και όποιος άλλος μπορεί και θέλει να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την ευόδωση του σκοπού μας που δεν πρέπει να είναι άλλος απο την δημιουργία (επικύρωση που λέει παραπάνω ο Νίκος) του Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΑ, ΓΙ ΑΥΤΟ:
    ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αρκεί να μην είναι η Κυπαρισσία μέσα!
    Όλα τα άλλα είναι επιθυμητά!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ. ΟΧΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΗΓΛΟΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΦΩΛΙΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ. ΤΩΡΑ ΜΑΘΑΜΕ ΜΑΘΑΜΕ ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΕΡ Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΗ. ΑΜ ΔΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. na ginei enas dimos filiatrwn. opws palia. kalytera monoi mas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΗΡΕΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑ.
    ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.
    ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ
    ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΟΛΑ
    ΜΕ ΓΝΩΜΩΝΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ.ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΟΧΙ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ. ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΟΥΜΕΝΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΣΟΝΤΑ ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αλλο ΛΩΖΑΝΗ και αλλο ΚΟΖΑΝΗ!
    αλλο κυπαρισσια και αλλο Γαρηαλιανοι!
    Μην τα μπερδευετε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΠΙ-ΜΠΙ-ΜΠΟΑυγούστου 25, 2012

    ο δημος φιλιατρων με εδρα τους Γαργαλιάνους είναι η μόνη εφικτή λύση στο πρόβλημα του αχανούς δήμου τριφυλίας!
    Τώρα αν περιμένετε από τον Κόλλια να πάρει πρωτοβουλίες.....καλά κρασιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΕΣΤΕ-ΠΕΣΤΕ-ΠΕΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΕΤΕ!
    ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΑΤΕ ΤΩΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ρε πουλημεαν τομαρια σαπερηδες και ξυξγηδες και παγανηδες και σταμηδες. φωναχτε για δημο φιλιατρων αμα εχετε αντερα. αλλιως βουλεστετο. να γινουμε ουρα των ξεφτιλισμενων και χρεοκοπημενων γαργαλιωνων θελετε. μη μιλατε. θα ξοφλησουμε τα φεσια του καλοφωλια οι φιλιατρινοι? πατε καλά ρεεεεεεεε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΑΚΗΣ ΧΡΥΣΙΚΕΑΣΑυγούστου 26, 2012

    Εσας δεν σας νοιάζουν τα Φιλιατρά, αλλά τα ...προσωπικά σας!
    Είστε άξιοι της τύχης σας και της .....ανωνυμίας σας!!!
    Καλό ταξίδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα