Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Καταρρέει πανηγυρικά ο μύθος περί αλλοίωσης του ελλείμματος του 2009...

Ακόμα ένας μύθος της ελληνικής κρίσης αναμένεται να καταρρεύσει, παρόλο που με βάση αυτόν χτίστηκαν πολιτικές καριέρες.....Σήμερα, κανείς δεν θα ζητήσει συγγνώμη για τις ατέλειωτες μπούρδες σχετικά με το έλλειμμα του 2009. Εξάλλου, πια κυβερνά η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που πρωτοστάτησε τότε στο σχετικό επικοινωνιακό χαμό........

Τη μη συνέχιση της ποινικής διαδικασίας σε βάρος των κατηγορουμένων στελεχών της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ), μετά το πέρας της ανάκρισης, εισηγείται 5η Ειδική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Συγκεκριμένα, η κ. Ανακρίτρια, σύμφωνα με πληροφορίες που ...
δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, πρότεινε να μη συνεχιστεί η διαδικασία σε βάρος της κ. Αθανασίας Ξενάκη και των κ. Ανδρέα Γεωργίου (Πρόεδρος ΕΛΣΤΑΤ) και Κωνσταντίνου Μολφέτα, θεωρώνταςότι δεν υπέπεσαν σε αξιόποινες πράξεις. Τώρα το θέμα περνάει στην αρμοδιότητα ανώτερων δικαστικών αρχών, που θα έχουν τον τελικό λόγο για το αν η υπόθεση θα παραπεμφθεί ή όχι σε δικαστήριο.
Υπενθυμίζεται ότι μετά από προκαταρκτική έρευνα, που είχαν εκτελέσει παλιότερα οι Εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, είχαν ασκη θεί ποινικές διώξεις σε βάρος των τριών παραπάνω προσώπων για:
1) ψευδή βεβαίωση κατά συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος (άρθρα 45, 242 §§3-1 ΠΚ σε συνδυασμό με άρθρα 1 Ν 1608/1950)
2) παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση (άρθρα 13 α, 263 α , 98, 259 ΠΚ).

Τότε είχε γραφτεί ότι οι κατηγορούμενοι άλλαξαν τα στατιστικά στοιχεία του 2009, ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης και να υπογραφεί το μνημόνιο. Η τωρινή εξέλιξη κινείται στην κατεύθυνση της διάψευσης εκείνων των ισχυρισμών.

Πηγή: Athens Voice

Σχόλιο: Ακόμα ένας μύθος της ελληνικής κρίσης αναμένεται να καταρρεύσει, παρόλο που με βάση αυτόν χτίστηκαν πολιτικές καριέρες. Από το 2009 μέχρι και σήμερα, εκατομμύρια Έλληνες προτίμησαν να επιτίθενται στους αγγελιοφόρους παρά να αποδεχθούν το περιεχόμενο του μηνύματος.

Σήμερα, κανείς δεν θα ζητήσει συγγνώμη για τις ατέλειωτες μπούρδες σχετικά με το έλλειμμα του 2009. Εξάλλου, πια κυβερνά η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που πρωτοστάτησε τότε στο σχετικό επικοινωνιακό χαμό...

Πηγή: parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα