Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ: Σε φουλ spin το ξέπλυμα ευθυνών Καραμανλή για το έλλειμμα του 2009

ΚΑΙ ο ΣΥΡΙΖΑ στο απορρυπαντικό με τους ψεκασμένους κόκκους

Τα στοιχεία για την αθλιότητα που συντελέστηκε εις βάρος της χώρας μας είναι πραγματικά…συντριπτικά.Τα έχει αποκαλύψει και περιγράψει με ακρίβεια, τεκμηριωμένη σαφήνεια και διαολεμένη παρατηρητικότητα η ίδια η κα Γεωργαντά, ως θηλυκιά  – θα έλεγε άνετα κανείς – Woodward και Bernstein μαζί, σε συνέντευξή της πριν λίγους μήνες:
Ζ. Γεωργαντά: «Εγώ έχω εκτιμήσει ότι το έλλειμμα (του 2009) ήταν περίπου 4%, 3,7 – 3,9%!»
Δημοσιογράφος: «Τόσο λίγο; Μα και ο κ. Παπαθανασίου (υπουργός οικονομικών Καραμανλή) έλεγε πάνω από 6 ότι ήταν!»
Ζ. Γεωργαντά: «Κοιτάχτε, ακόμη και 6 να ήτανε και μερικά από τα στοιχεία που έχω, να μην τα έχω όλα τα στοιχεία, εγώ τα έχω υπολογίσει με βάση τα στοιχεία που έχω, μπορεί να ήταν και 6 αλλά δεν ήτανε…Ήταν μονοψήφιο! Είμαι σίγουρη 1000%!»
Στη βάση των συγκλονιστικών λοιπόν αποκαλύψεων αυτής της κυρίας (που μέτρησε το έλλειμμα με τα δικά της στοιχεία, που μπορεί να μην είναι και όλα – αλλά ποιος ξέρει , μπορεί να υπάρχουν κι άλλα που αυτή δεν έχει – και βρήκε το έλλειμμα του 2009 στο 3,7 με 3,9%, κάτω από 4% δηλαδή, αλλά μπορεί να ήταν και 6%, μπορεί να ήταν και υψηλότερο, σίγουρα πάντως μονοψήφιο) όλη η Ελλάδα βομβαρδίστηκε επί δύο χρόνια με τη βεβαιότητα ότι επί Καραμανλή δεν υπήρχε και κανένα φοβερό έλλειμμα, αλλά το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου για να μπούμε ντε και καλά στο Μνημόνιο.

Ξέπλυμα ευθυνών για Καραμανλή, ανάθεμα για Παπανδρέου.
Η βεβαιότητα περί «φουσκώματος» του ελλείμματος του 2009 προηγήθηκε βέβαια των αποκαλύψεων της κας Γεωργαντά. Πολιτικά μεγαθήρια της πολιτικής ζωής του τόπου, όπως ο Αντώνης ο Σαμαράς και ο Γιάννης ο Μιχελάκης, … παρασύρθηκαν σε καυτές δηλώσεις που προσπαθούν ever since να ξεχάσουν, όπως:
«Το 2009 το έλλειμμα ξέφυγε ασφαλώς, αλλά δεν θα ξεπερνά το 9,7% του ΑΕΠ. Πιθανότατα είναι μικρότερο, στο 8,3-8,5%…Από κει και ύστερα, εσείς το ανεβάσατε με λογιστικές αλχημείες. Κι έτσι το φουσκώσατε τεχνητά άλλες 3 ποσοστιαίες μονάδες, στο 12,7%!», Α. Σαμαράς, 23/12/2009
«Το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε τους τελευταίους τρείς μήνες το έλλειμμα που παρέλαβε τον Οκτώβριο…Με τα μέτρα που είχε εξαγγείλει ο Κώστας Καραμανλής το έλλειμμα θα έκλεινε στο 9,9% το πολύ…Το ΠΑΣΟΚ με μεθόδους «δημιουργικής λογιστικής» αύξησε το έλλειμμα του 2009 κατά 3,7 μονάδες. Και το πήγε τελικά από το 9,9% στο 13,6%!». ΑΣαμαράς18/9/2010
«Δυστυχώς, για τον κ. Παπανδρέου, η αλήθεια είναι μια και την ξέρει πλέον ο ελληνικός λαός. Μένει τώρα να απαντήσει, γιατί εξαπατούσε τον κόσμο. Γιατί φούσκωσαν το έλλειμμα του ’09;». Α. Σαμαράς,5/5/2011
«Μιας ώρας υπουργός ο κ. Παπακωνσταντίνου, χωρίς καν να έχει δει τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2009  δήλωνε ότι θα τα αλλάξει και εξέταζε εντελώς διαφορετικά σενάρια. Αυτό και μόνο αρκεί για να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «φούσκωσε» σκόπιμα και αυθαίρετα το έλλειμμα». Γ. Μιχελάκης, 18/3/2012 
Με αυτά και με αυτά κινητοποιήθηκαν συγκεκριμένοι αδέκαστοι δικαστικοί και εισαγγελείς που δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω αδιερεύνητο, καμία παρανοϊκή μπαρούφα,  κανένα ψεκασμένο δημοσίευμα, ΑΡΚΕΙ να αφορά την περίοδο που οδηγηθήκαμε με το στανιό στο Μνημόνιο, ενώ δεν υπήρχαν δυσθεώρητα ελλείμματα (σώπα καλέ!), δεν υπήρχαν ασήκωτα χρέη (τι λες τώρα!) και η χώρα έσφυζε από ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα (μα ξεχνιούνται αυτά;).
Τι κι αν ο ίδιος ο Αντώνης ο Σαμαράς παραδέχθηκε ήδη από τον Απρίλιο του 2012, λίγο πριν τις εκλογές, ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν τελικά στα επίπεδα του 15%.
Τι κι αν οι ίδιοι οι βουλευτές της ΝΔ, όλοι τους, έχουν αποδεχτεί με την ψήφο τους ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 15,6%.
Τι κι αν η ίδια η Eurostat , που μετράει το έλλειμμα για όλα τα Κράτη Μέλη έχει πει δεκάδες φορές τα τελευταία δύο χρόνια ότι τα στοιχεία από το 2010 και μετά είναι τα πραγματικά και ότι το πρόβλημα ήταν τα απίθανα πράγματα που γινόντουσαν πριν το 2010 με τα πειραγμένα στοιχεία.
Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός στην Ελλαδάρα μας. Οι αδέκαστοι δικαστές και εισαγγελείς εξακολουθούν να στοχοποιούν αυτούς που αποκάλυψαν την αλήθεια και όχι αυτούς που τη συγκάλυψαν.
Η υπόθεση έφτασε σε ειδική ανακρίτρια. Το ερεύνησε το θέμα για μήνες και πριν λίγες μέρες, στις 12 Αυγούστου, πληροφορηθήκαμε ότι η ανακρίτρια προτείνει τη μη συνέχιση της ποινικής διαδικασίας σε βάρος των κατηγορουμένων στελεχών της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Τέλος; Όχι δα … Αμέσως, 12 Αυγούστου, η ανακρίτρια δέχεται την επίθεση της κας Γεωργαντά από το Kontra του Κουρή. Αμέσως μετά, 13 Αυγούστου, η ανακρίτρια δέχεται την επίθεση από τον Πάνο τον Καμμένο. Παρεμβάλλεται η ραστώνη του Δεκαπενταύγουστου και στις 19 Αυγούστου η ανακρίτρια δέχεται την επίθεση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών! Και – Ω! Τι έκπληξη! Τι ταχύτητα! – λίγες μόλις ώρες μετά, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου διατάζει να διερευνηθούν οι καταγγελίες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, δηλαδή οι καταγγελίες της κας Γεωργαντά, που λέει ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 3,9%….
Αμέσως ο Πάνος ο Κάμμενος, σταμάτησε να κόβει σούσι και εξέδωσε θριαμβευτική ανακοίνωση.
Αμέσως το Γραφείου του Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε δελτίου τύπου με σχόλιο στο οποίο χαιρετίζει την παρέμβαση τόσο του Αρείου Πάγου όσο και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Το πλυντήριο ευθυνών Καραμανλή σε φουλ spin. Χέρι – χέρι όλη η παρέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα