Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Τίμησαν τον ήρωα Βέλιο Καραβία στην Πύλο


Γράφτηκε από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
Τον Βέλιο, τον αγνό και αυθεντικό ναυτικό που με αυτοθυσία έσωσε 29 ναυτικούς από το φλεγόμενο δεξαμενόπλοιο “Irenes Serenate” στον όρμο του Ναβαρίνου στις 23 Φεβρουαρίου 1980, τίμησε χθες η Πύλος, ο Δήμος Πύλου – Νέστορος, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος "Το Ναυαρίνο" και ο φίλος του πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Την αναμνηστική στήλη στο λιμάνι της Πύλου, προς τιμήν του Βέλιου, του Βελισσάριου Καραβία, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών τον Ιανουάριο του 2009, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός, ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του συλλόγου. Στην εκδήλωση παρέστη η οικογένεια του Βέλιου, η γυναίκα του Μαρία Κρεκούκια και οι κόρες του Ειρήνη, Λαμπρινή και Διονυσία."Τον ευγνωμονώ όχι μόνο γιατί αποτελεί παράδειγμα για τη νέα γενιά και γιατί έστησε ένα σύμβολο στην Πύλο, αλλά και γιατί ήταν ο πρώτος μου φίλος που τον αγάπησαν πολλοί, μεταξύ των οποίων ο πατέρας μου Κώστας Σαμαράς και ο γιος μου Κώστας Σαμαράς", τόνισε ο πρωθυπουργός. Σημείωσε ότι "ήταν γνήσιος και αυθεντικός 100%" κι επεσήμανε ότι "αποτελεί παράδειγμα για τα νέα παιδιά, να μπαίνουν στη φωτιά όταν πρέπει".

Ο γ.γ. του Συλλόγου "Το Ναυαρίνο" Τάκης Πυλιώτης επεσήμανε τη μόνιμη και αποκλειστική ενασχόληση του Βέλιου με τη θάλασσα. Σημείωσε ότι ο Βέλιος αψήφησε τις φλόγες κι έσωσε τους 28 ναυτικούς του "Irenes Serenate" και τον πιλότο ναυτικό Δημήτρη Αγγελόπουλο, που ήταν παρών και καταχειροκροτήθηκε.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Μισυρλής τόνισε ότι με την πράξη του ο Βέλιος θα αποτελέσει παράδειγμα για τις επόμενες γενιές.

Ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης παρατήρησε ότι σήμερα είναι μέρα μνήμης και τιμής και σημείωσε τον αλτρουισμό, το αίσθημα αλληλεγγύης και την προσφορά στο συνάνθρωπο, που διέκρινε το Βέλιο. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, γιατί όλα τα έργα στη Μεσσηνία φέρουν την προσωπική του σφραγίδα και ανακοίνωσε πως στην περιοχή του ναυαγίου στον όρμο του Ναβαρίνου, θα γίνει το ένα από τα δύο καταδυτικά πάρκα που εξήγγειλε πέρσι για την περιοχή ο κ. Σαμαράς.

Συγκινημένη η κόρη του Βέλιου Ειρήνη Καραβία ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, το δήμαρχο και το σύλλογο "Το Ναυαρίνο" και σημείωσε πως "θα ήθελε να είναι και ο πατέρας μου μαζί μας, αλλά θα το νιώθει". Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος και Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Τάκης Κατσίβελας κι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων, ενώ την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα