Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Από πνευμονικό οίδημα ο θανάτος του Μ.Ασλάνη


ΣΕ 15 ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Πνευμονικό οίδημα ήταν το οργανικό αίτιο του θανάτου του Μιχάλη Ασλάνη, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.
Ωστόσο οριστικές απαντήσεις για το κατά πόσον ο γνωστός σχεδιαστής έδωσε τέλος στη ζωή του ή ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικούς λόγους θα μπορέσουν να δοθούν σε περίπου 15 ημέρες από σήμερα , όταν θα οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.
Αυτό που και επισήμως έχει αποκλεισθεί με τα σημερινά ευρήματα του ιατροδικαστή είναι το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
Ο Μιχάλης Ασλάνης αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας με αυξημένο σάκχαρο, ενώ δίπλα στο άψυχο κορμί του βρέθηκαν άδεια κουτιά χαπιών.
Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του δημοφιλούς σχεδιαστή μόδας έπεσδε σαν βόμβα στον χώρο της μόδας.Ο αγαπημένος των μοντέλων, το «αρκουδάκι» τους όπως χαριτωμένα τον αποκαλούσαν κι εκείνος το απολάμβανε, άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο σπίτι του. Η διευθύντρια του ατελιέ που είχε κλειδιά, τον βρήκε πεσμένο δίπλα στο κρεβάτι του γύρω στις δύο το μεσημέρι. Στο κομοδίνο του, όπως και σε άλλα σημεία του σπιτιού του, βρέθηκαν αντικαταθλιπτικά χάπια. Μερικές καρέκλες στο σαλόνι ήταν αναποδογυρισμένες.

Η συνεργάτιδά του έπαθε σοκ, αλλά κράτησε την ψυχραιμία της και κάλεσε αμέσως την αστυνομία. Οι αξιωματικοί που έσπευσαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα, αλλά ούτε και σημάδια εγκληματικής ενέργειας και αποχώρησαν. Στο σπίτι, βρέθηκε ένα ημερολόγιο, στο οποίο ο σχεδιαστής σημείωνε τις σκέψεις του.

«Ποιος ξέρει τι μας ξημερώνει», ήταν μερικά από τα λόγια του. Στο ίδιο τετράδιο, σημείωνε και τις υποχρεώσεις του: τι χρωστάει σε ποιον, οδηγίες στον δικηγόρο, τον λογιστή και την αδερφή του.

Οπως λένε όσοι τον γνώριζαν, «τον τελευταίο καιρό ο Μιχάλης δεν ήταν καλά».

Η κρίση που χτύπησε τον κόσμο της μόδας τον ανάγκασε να μετακομίσει από το ατελιέ του στην Πλάκα. Τα οικονομικά προβλήματα τον είχαν «γονατίσει». Ομως πιο πολύ, όπως έλεγε ο ίδιος, τον είχε πικράνει η προδοσία δύο γυναικών που δούλευαν σε εκείνον και τις οποίες εμπιστευόταν τυφλά.

Τελικά, φάνηκε ότι τον εκμεταλλεύτηκαν. «Πουλούσαν ρούχα από το ατελιέ εν αγνοία μου, έπαιρναν προκαταβολές από τις πελάτισσες και έβαλαν χέρι σε προσωπικούς λογαριασμούς», είχε δηλώσει ο ίδιος στην τελευταία του συνέντευξη, στην οποία είχε διατυπώσει φόβους για τη ζωή του. ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα