Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Ξεκινά η πρόσληψη 50.000 ανέργων σε δήμους και περιφέρειες με 5μηνες ή 7μηνες συμβάσεις

E7C52B6547E19A087C123C29766253DC.jpg

Υπογράφτηκε και ανακοινώνεται μέσα στις επόμενες ημέρες η κοινή υπουργική απόφαση για την πρόσληψη 50.000 ανέργων σε δήμους και περιφέρειες για 5μηνη ή και 7μηνη –σε ειδικές περιπτώσεις- κοινωφελή εργασία.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι άνεργοι θα επιλεγούν με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε νοικοκυριά και οικογένειες που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο.
Οι πεντάμηνες συμβάσεις αφορούν κυρίως σε θέσεις φροντίδας και συντήρησης δημοτικών χώρων και εγκαταστάσεων, ενώ με 7μηνες συμβάσεις θα απασχοληθούν σε σχολεία οι άνεργοι που έχουν ειδικότητα (π.χ. παιδοψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι) στην υποστήριξη των μαθητών από οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα εξαιτίας της κρίσης.

Οι πρώτες προσλήψεις αναμένονται εντός του Οκτωβρίου, καθώς οι θέσεις θα αρχίσουν να προκηρύσσονται από τον ΟΑΕΔ μετά τη δημοσίευση της απόφασης και ανάλογα με τις ανάγκες κάθε φορέα. Η αμοιβή όσων απασχοληθούν σε κοινωφελή εργασία θα είναι 490 ευρώ, αν πρόκειται για ανέργους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για τους ανέργους κάτω των 25 ετών, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
arouraios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα