Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Δέκα μέρη του κόσμου που απαγορεύεται να επισκεφτείς - ΕΙΚΟΝΕΣ


Aυτά τα μέρη όσο και να θέλετε να τα δείτε από κοντά, είναι αδύνατον

Από μυστικά αρχεία μέχρι ειδικά κέντρα και ιερά προσκυνήματα, αυτά τα μέρη όσο και να θέλετε να τα δείτε από κοντά, είναι αδύνατον. Ωστόσοη ιστορία τους συναρπάζει μέχρι και σήμερα.

1. Mezhgorye, Ρωσία


Το Mezhgorye είναι μια κλειστή πόλη της Ρωσίας που ιδρύθηκε το 1979 και στην οποία πιστεύεται πως κατοικούν όσοι εργάζονται στο άκρως απόρρητο όρος Yamantaw. Το Yamantaw έχει ύψος 1640 μέτρα και είναι το ψηλότερο βουνό στα νότια Ουράλια.

Οι ΗΠΑ πιστεύουν πως στο Yamantaw και στο Kosvinsky (600 χλμ βορειότερα) υπάρχουν μυστικές πυρηνικές εγκατάσταση ή/και καύσιμα. Από τους δορυφόρους τους οι ΗΠΑ έχουν δει μεγάλες ανασκαφές, όπως στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Σε κοντινό σημείο έχουν χτιστεί δύο φυλάκια, το Beloretsk-15 και το Beloretsk-16.

Παρά το ότι οι ΗΠΑ έχουν ρωτήσει επανειλημμένα για το είδος των εγκαταστάσεων, η ρωσική κυβέρνηση τους έχει δώσει διάφορες απαντήσεις όπως ότι πρόκειται για περιοχή εξόρυξης, αποθήκη για τους ρωσικές θησαυρούς, χώρο αποθήκευσης τροφίμων, καθώς και καταφύγιο για τους ηγέτες σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου."

2. Τα μυστικά αρχεία του Βατικανού



Τα αρχεία δεν είναι μυστικά, παρά το ότι αποκαλούνται έτσι. Μπορείτε να δείτε οποιοδήποτε έγγραφό θέλετε, αλλά δεν μπορείτε να μπείτε στο χώρο φύλαξης τους. Αφού υποβάλλει κανείς μια αίτηση για ένα έγγραφο του παραχωρείται (ξεχάστε το βιβλίο του Dan Brown «Angels and Demons»).

Τα μόνα έγγραφα που δεν μπορεί να δει κανείς είναι εκείνα που δεν έχουν ακόμη συμπληρώσει 75 χρόνια ζωής, λόγω προστασίας διπλωματικών και κυβερνητικών πληροφοριών. Υπάρχουν και ευρετήρια για να δει κανείς ποια έγγραφα υπάρχει στα αρχεία. Τα μυστικά αρχεία του Βατικανό εκτιμάται ότι είναι σε ράφια 84 χλμ και υπάρχουν 35.000 τόμοι στον κατάλογο.

3. Club 33, Καλιφόρνια, ΗΠΑ




Σε αντίθεση με το το πιστεύει ο κόσμος, η κατανάλωση αλκοόλ επιτρέπεται στην Disneyland, αφού βέβαια φύγουν οι επισκέπτες και φιλοξενούνται ιδιωτικά πάρτι. Αλλά στο Club 33 η πώληση αλκοόλ είναι ελεύθερη.
Το Club 33 είναι μια ιδιωτική λέσχη που βρίσκεται στην καρδιά του τμήματος New Orleans Square της Disneyland. Επισήμως είναι κάτι μυστικό στο πάρκου και η είσοδος του βρίσκεται δίπλα στο εστιατόριο Blue Bayou στο «33 Royal Street». Για να μπει κανείς στο Club 33 πρέπει να καταβάλει ένα ποσό μεταξύ 10-30 χιλιάδες δολάρια και παίρνει δώρο ένα χώρο στάθμευσης για το αυτοκίνητο του αφού βέβαια πρέπει να περιμένει σε μια λίστα 14 χρόνων!

4. Metro-2 της Μόσχας, Ρωσία



Το Metro-2 στη Μόσχα είναι ένα υποτιθέμενο μυστικό μετρό, ανάλογο του κοινού μετρό της Μόσχας. Υποτίθεται πως κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Στάλιν, με την κωδική ονομασία D-6 από την KGB. Ρώσοι δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι η ύπαρξη του Metro-2 ούτε επιβεβαιώνετε αλλά ούτε και αρνείται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB) ή τη διοίκηση το Μετρό της Μόσχας.
Το μήκος του φημολογείται πως υπερβαίνει ακόμη και εκείνο του δημόσιου μετρό. Λέγεται ότι έχει 4 γραμμές και βρίσκεται σε βάθος 50 με 200 μ. Λέγεται πως συνδέει το Κρεμλίνο με την έδρα της FSB, το κυβερνητικό αεροδρόμιο στο Vnukovo-2, και μια υπόγεια πόλη στο Ramenki, εκτός από άλλα σημεία εθνικής σημασίας.

5. White's Gentlemen's Club, Λονδίνο, Αγγλία



Το White (όπως είναι γνωστό) είναι μια κλειστή λέσχη Άγγλων. Ιδρύθηκε το 1693 από τον Ιταλό Francesco Bianco (Francis White) για να πουλάει την τότε πρόσφατα ανακαλυφθείσα ζεστή σοκολάτα, αλλά τελικά έγινε μια τυπική (αλλά εξαιρετικά ιδιωτική) λέσχη για κυρίους.
Η λέσχη είναι διάσημη για το «βιβλίο με τα πονταρίσματα» του, στο οποίο τα μέλη κανονίζουν περίεργα τυχερά παιχνίδια. Το πιο γνωστό είναι ένα στοίχημα 3.000 λιρών Αγγλίας σε δύο σταγόνες βροχής και το ποια θα έπεφτε πρώτη από το παράθυρο. Οι γυναίκες απαγορεύονται εντελώς στη λέσχη. Όσοι από τους κυρίους θέλουν να συμμετάσχουν στην λέσχη πρέπει να προσκληθεί από ένα ήδη εγγεγραμμένο μέλος που το υποστηρίζουν δύο άλλα μέλη.

6. Περιοχή 51, Νότια Νεβάδα, ΗΠΑ



Η Περιοχή 51 ή Area 51 είναι το ψευδώνυμο μιας στρατιωτικής βάσης που βρίσκεται στη νότια Νεβάδα, 133 χλμ βορειοδυτικά από το Λας Βέγκας. Βρίσκεται στο κέντρο της νότιας όχθη της λίμνης Groom και είναι ένα μεγάλο μυστικό στρατιωτικό αεροδρόμιο.
Πρωταρχικός σκοπός της βάσης είναι η στήριξη στην ανάπτυξη και τη δοκιμή πειραματικών αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων. Η έντονη μυστικότητα που περιβάλλει τη βάση -η ίδια κυβέρνηση των ΗΠΑ μόλις και μετά βίας την αναγνωρίζει- την έχει καταστήσει θέμα σε συχνές θεωρίες συνωμοσίας και σε θέματα ΑΤΙΑ. Η επιγραφή αναφέρει ότι θα χρησιμοποιηθεί βία αν κάποιος εισέλθει.

7. Αίθουσα 39, Βόρεια Κορέα



Η Αίθουσα 39 ή Γραφείο 39 είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο μυστικοπαθείς οργανώσεις στη Βόρεια Κορέα που ψάχνει τρόπους για να αποκτάει ξένα χρήματα ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας, Kim Jong-il. Ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Περιγράφεται ως ο κεντρικός άξονας της Βόρειας -λεγόμενης- «αυλικής οικονομίας» με επίκεντρο την δυναστική οικογένεια των Kim. Είναι άγνωστο από προήλθε η ονομασία.
Πολύ λίγα είναι γνωστά για την Αίθουσα 39, λόγω της μυστικότητας που χαρακτηρίζει την οργάνωση, αλλά πιθανολογείται ότι ο οργανισμός χρησιμοποιεί 10 με 20 τραπεζικούς λογαριασμούς στην Κίνα και την Ελβετία για πλαστογραφία, ξέπλυμα χρήματος και άλλες παράνομες συναλλαγές. Επίσης λέγετε πως εμπλέκεται στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών και παράνομης πώλησης όπλων.
Ωστόσο, είναι γνωστό ότι η οργάνωση έχει 120 ξένες εμπορικές εταιρείες υπό τη δικαιοδοσία της και τελεί υπό τον άμεσο έλεγχο του Kim Jong-il. Η Βόρεια Κορέα αρνείται πως συμμετέχει σε οτιδήποτε παράνομο. Η Αίθουσα 39 πιστεύεται ότι στεγάζεται στο κτίριο του Εργατικού Κόμματος στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, Πιον-Γιάνγκ.

8. Ise Grand Shrine, Ιαπωνία



Το Ise Grand Shrine στην Ιαπωνία (που αποτελείται από 100 ιερά) είναι το πιο ιερό προσκύνημα στην Ιαπωνία. Είναι αφιερωμένο στην Amaterasu (τη θεά Ήλιος) και υπάρχει από τον 4 αιώνα π.Χ.. Στο κύριο ιερό πιστεύεται πως φυλάγεται το πιο σημαντικό στοιχείο στην αυτοκρατορική ιστορία της Ιαπωνίας: το Naikū (ένας καθρέφτης από την ιαπωνική μυθολογία ο οποίος κατέληξε στα χέρια των πρώτων αυτοκρατόρων).
Το ιερό κατεδαφίζεται και ξαναχτίζεται κάθε 20 χρόνια σύμφωνα με το πιστεύω του Σιντοϊσμού για τον θάνατο και την αναγέννηση (η επόμενη ανοικοδόμηση είναι το 2013). Το μόνο πρόσωπο που μπορεί να εισέλθει είναι ο ιερέας ή η ιέρεια ο οποίος ή η οποία να είναι μέλος της ιαπωνικής αυτοκρατορικής οικογένειας.

9. Mount Weather Emergency Operations Center, Βιρτζίνια, ΗΠΑ



Πρόκειται για ένα μέρος που όχι μόνο είναι κλειστό για το κοινό, αλλά και ο κόσμος πρέπει να εύχεται να μην μπει ποτέ μέσα!

Σε πολλές ταινίες με θέμα το τέλος του κόσμου βλέπουμε πως υπάρχει πάντα μια υψηλά διαβαθμισμένη περιοχή όπου πηγαίνουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης και λίγοι εκλεκτοί με την ελπίδα ότι μπορούν να ξεφύγουν από την επικείμενη μοίρα. Όλες αναφέρονται στο Κέντρο Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης. Ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1950, λόγω του ψυχρού πολέμου, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι και σήμερα.
Για προφανείς λόγους, οι εργασίες που πραγματοποιούνται εκεί έχουν υψηλή διαβάθμιση. Διευθύνεται από την Federal Emergency Management Agency (FEMA – Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης). Το Κέντρο λειτουργεί ήδη και ακόμα και σε μικρές τοπικές καταστροφές στις ΗΠΑ, ένα μεγάλο μέρος της τηλεπικοινωνιακής κίνησης δρομολογείται απ' αυτό.

10. RAF Menwith Hill, Αγγλία



Πρόκειται για μια βρετανική στρατιωτική βάση με συνδέσμους στο παγκόσμιο δίκτυο κατασκοπείας ECHELON. Στην περιοχή υπάρχει ένας εκτεταμένος επίγειος δορυφορικός σταθμός και είναι κέντρο παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών και των πυραύλων και έχει χαρακτηριστεί ως ο μεγαλύτερος ηλεκτρονικός σταθμός παρακολούθησης στον κόσμο.
Το κέντρο λειτουργεί ως σταθμός έδαφος για μερικούς δορυφόρους που λειτουργούν από το αμερικανικό National Reconnaissance Office, για λογαριασμό του αμερικανικού National Security Agency, με κεραίες μέσα σε λευκούς θόλους, και φέρεται να είναι στοιχείο του συστήματος ECHELON. Το ECHELON σύμφωνα με πληροφορίες δημιουργήθηκε για να παρακολουθεί τις στρατιωτικές και διπλωματικές επικοινωνίες της Σοβιετικής.
Ένωσης και του Συμφώνου της Βαρσοβίας κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου στις αρχές της δεκαετίας του 1960, αλλά από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου πιστεύεται επίσης πως αναζητάει και υποδεικνύει τρομοκρατικά στρατόπεδα, φυτείες ναρκωτικών και πολιτικές και διπλωματικές πληροφορίες.
Αναφέρεται επίσης σε εμπορικές κατασκοπείες και θεωρείται πως φιλτράρει όλες τις ραδιοτηλεπικοινωνίες στα κράτη που φιλοξενείτε -μια ακραία παραβίαση της ιδιωτικής ζωής.

πηγή:iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα