Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Ο «εγκέλαδος» ξαναχτυπά σε όλη την Επικράτεια. Έρχεται το ...«σεισμόσημο»!Δοξάστε τους!!!!!!!

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!! ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ (ΣΑΜΑΡΑΔΕΣ ΚΛΠ.) ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ!!!! ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ!!!!ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ.....
Τρόικα (δήθεν...) και κυβέρνηση βάλθηκαν να ξεσπιτώσουν τον Έλληνα με χαράτσια, ΦΑΠ, πλειστηριασμούς και τώρα ...«σεισμόσημο»! Ο «εγκέλαδος» ξαναχτυπά σε όλη την Επικράτεια. Ο «εγκέλαδος» όμως έχει όνομα κα λέγεται Τρόικα και κυβέρνηση και είναι ισοπεδωτικός, καταστροφικός και αφήνει πίσω του εκατομμύρια θύματα, καθώς τώρα οι εκπρόσωποι των δανειστών μας απαιτούν την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των ακινήτων για φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές).
Αυτό αναμένεται να προκαλέσει νέα «εμφράγματα» στα νοικοκυριά, καθώς θα φέρει νέα βάρη στα ακίνητα, με τους ιδιοκτήτες τους να έχουν φτάσει πλέον στα όρια της φοροδοτικής τους ικανότητας, εξαιτίας της πληθώρας φόρων και τελών που τα βαρύνουν και ίσως η πλειονότητα να τα έχει ξεπεράσει κιόλας.
Μάλιστα, η «σύσταση» της τρόικας να επιβληθεί «σεισμόσημο» σε όλα τα ακίνητα αναμένεται να συζητηθεί, κατά τη διάρκεια του νέου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος ξεκινά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους της Κυριακής», οι οχλήσεις προς την κυβέρνηση για το θέμα έχουν ξεκινήσει από την περασμένη άνοιξη, με τους εκπροσώπους των δανειστών μας να προβάλλουν το επιχείρημα ότι επιβαρύνεται κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός με πρόσθετα και μη αναμενόμενα κονδύλια, λόγω των χρηματοδοτήσεων για την αποκατάσταση ακινήτων, ύστερα από φυσικές καταστροφές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μετά την ενημέρωσή τους για τις συνέπειες του πρόσφατου σεισμού στη Φθιώτιδα, επανέφεραν στο προσκήνιο της υποχρεωτικής ασφάλισης των ακινήτων, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι κρατικές αποζημιώσεις.

Μάλιστα, έχει προετοιμαστεί ένα σχέδιο το οποίο αφορά τη δημιουργία ενός Ταμείου που θα ασφαλίζει τα ακίνητα μέχρι ενός ύψους και θα δίνει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες τη δυνατότητα να συμπληρώνουν την ασφάλιση για μεγαλύτερα κεφάλαια που θα ανταποκρίνονται στην πραγματική αξία του ακινήτου.

Όμως, σε μία περίοδο κατά την οποία τα ελληνικά νοικοκυριά είναι ήδη επιβαρημένα, η πιθανή υποχρεωτική ασφάλιση των ακινήτων θα προκαλούσε έντονες αντιδράσεις, καθώς κάτι τέτοιο μεταφράζεται σε περίπου 100-150 ευρώ ανά ακίνητο αξίας 100.000 ευρώ σε ετήσια βάση.
Σημειώνεται ότι σήμερα μόλις το 15% των κατοικιών είναι ασφαλισμένο στη χώρα μας και αυτό, λόγω των πολλών δανείων που συνήφθησαν, την τελευταία δεκαετία και τα οποία επιβάλλουν την υποχρεωτική ασφάλιση.

Η λογική της υποχρεωτικής ασφάλισης του ακινήτου στηρίζεται στο μοντέλο της υποχρεωτικής ασφάλισης οχημάτων για αστική ευθύνη. Το επιχείρημα που υπαγορεύει την επέκτασή του και στην αγορά ακινήτου είναι η αδυναμία του κράτους να αποζημιώσει τους παθόντες στην περίπτωση ενός απρόσμενου γεγονότος, όπως είναι ο σεισμός ή η πυρκαγιά, όπου οι συνέπειες είναι γενικευμένες.

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα