Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Αυτά είναι τα οκτώ νοσοκομεία που εκκενώνονται εντός της εβδομάδας...

Εντός της εβδομάδας τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο «εκκένωσης» των οκτώ νοσοκομείων του ΕΣΥ που θα ...αλλάξουν ρόλο, ενώ το προσωπικό τους θα τεθεί από την 1η Σεπτεμβρίου σε κινητικότητα.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας από την ερχόμενη Τετάρτη σταματούν οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμινγκ, Πατησίων, Αγία Βαρβάρα, Σπηλιοπούλειο (Αττική), Ειδικών Παθήσεων, Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων και «Παναγιά» (Θεσσαλονίκη). Επιπλέον προβλέπεται και «διασπορά» νοσηλευόμενων ασθενών από αυτά τα νοσοκομεία προς άλλες μονάδες υγείας.
Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής» το ΕΚΕΠΥ έχει επεξεργαστεί ειδικό σχέδιο για τη λειτουργία των υπόλοιπων νοσοκομείων Αττικής και Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της κινητικότητας, (1-16 Σεπτεμβρίου), με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο διάστημα θα «μειωθεί» η νοσηλευτική δύναμη του ΕΣΥ κατά περίπου 630 κλίνες. Όπως ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ κ. Πάνος Ευσταθίου, το σχέδιο προβλέπει τρεις άξονες:

-Ο πρώτος αφορά την κατά περίπτωση αναβολή προγραμματισμένων χειρουργείων. Η εντολή που θα δοθεί μεθαύριο σε ευρεία σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου με τους διοικητές των νοσοκομείων είναι να μην προγραμματίζονται τακτικά χειρουργεία για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Για τα ήδη προγραμματισμένα περιστατικά, δεν αποκλείεται να υπάρξουν αναβολές οι οποίες ωστόσο θα αποφασίζονται κατά περίπτωση.

-Ο δεύτερος άξονας αφορά την υποστήριξη των εφημεριών του ΕΣΥ από στρατιωτικά νοσοκομεία, τα οποία θα δέχονται διεγνωσμένα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας.

-Ο τρίτος άξονας αφορά τη διακοπή της ροής περιστατικών από τα νοσοκομεία Θήβας, Λιβαδειάς και Κορίνθου προς νοσοκομεία της Αθήνας (έως και 15 την ημέρα). Τα περιστατικά θα κατευθύνονται προς τα νοσοκομεία Λαμίας, Λάρισας και Κορίνθου.

Ειδική μέριμνα θα ληφθεί για τους νεφροπαθείς που εξυπηρετούνται από τις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού του Αμαλία Φλέμινγκ και της Πολυκλινικής, όπου το ΕΚΕΠΥ επεξεργάζεται δύο ενδεχόμενα: είτε την κατ’ εξαίρεση λειτουργία των μονάδων αυτών, είτε τη διασπορά των ασθενών αυτών σε κοντινά νοσοκομεία.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου, μετά και την ολοκλήρωση της κινητικότητας και της αλλαγής ρόλου νοσοκομείων Αττικής-Θεσσαλονίκης θα ανακοινωθεί -εκτός απροόπτου- το νέο πρόγραμμα εφημεριών νοσοκομείων, που θα περιλαμβάνει και την πλήρη εφημερία των νοσοκομείων Άγιοι Ανάργυροι και Παμμακάριστος...


Πηγή: matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα