Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΗΛΕΙΑ: "Μυστήριο" με όσα συνέβαιναν στην Ηλειακή Αναπτυξιακή - χιλιάδες ευρώ για ταξίδια και ερωτηματικά για χρήματα που δίνονταν σε εργολάβους

Τα «μυστήρια» της πρώην «Ηλειακής Αναπτυξιακής» που μεταλλάχθηκε στην σημερινή «Ολυμπιακή ΑΕ» καλείται να εξηγήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθώς μια σειρά από αναπάντητα ερωτήματα εξακολουθούν να απασχολούν όσους επιδιώκουν να φωτίσουν ορισμένες περίεργες πτυχές της λειτουργίας της.
Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για τον τρόπο της διαχείρισης ευρωπαϊκών και εθνικών κονδυλίων ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ από την «Ηλειακή Αναπτυξιακή» ειναι πολλά.

Ερωτηματικά υπάροχυν και για την χρησιμότητα των συγκεκριμένων προγραμμάτων στην γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής αλλά και τις διαδικασίες που ακολουθούσαν ορισμένοι παράγοντες για να δοθούν χρήματα σε διάφορους εργολάβους...

Την ώρα που χιλιάδες πολίτες της Δυτικής Ελλάδας ματώνουν οικονομικά η «Ηλειακή Αναπτυξιακή» ήταν για κάποιους πριν από μερικά χρόνια , το μέσον μέσω του οποίου λάμβαναν ως χρηματική αποζημίωση για την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις και για τα οδοιπορικά τους, χρήματα που αγγίζουν τα 3.000 ευρώ μηνιαίως !

Εξάλλου μέλος του ΔΣ της «Ηλειακής Αναπτυξιακής» λάμβανε ως έξοδα παράστασης και αποζημίωσης για τις υπηρεσίες του ως μέλος του ΔΣ το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ ανά μήνα.

Το ίδιο πρόσωπο ελάμβανε ως αποζημίωση για τις μετακινήσεις του ανά τρίμηνο πάνω από 6.000 ευρώ μικτά, περίπου 4.500 ευρώ καθαρά.

Αλλο πρόσωπο του ΔΣ της «Ηλειακής Αναπτυξιακής» αποζημιώθηκε για ταξίδι συνάντησης που είχε στην Αθήνα την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου , ενώ σε άλλη περίπτωση φέρεται από τα παραστατικά, ότι εντός 48 ωρών μετέβη από τον Πύργο στην Αθήνα δύο (!!!) φορές !
Επίσης καταγγέλλεται πως η «Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που εδρεύει στον Πύργο κατακύρωσε πρόσφατα μετά από διαγωνισμό , έργο σε εταιρεία η οποία είχε στον φάκελό της αναληθή στοιχεία .

Επίσης ζητούνται απαντήσεις για το έργο «∆ράσεις αποκατάστασης παρόδιων οικοσυστηµάτων πυρόπληκτων περιοχών του Νοµού Ηλείας σε µια προσπάθεια δηµιουργίας µιας νέας ισορροπίας µεταξύ ανθρώπου και περιβάλλοντος» - που εκτέλεσε η «Ηλειακή Αναπτυξιακή ΑΕ»

Ποια ήταν η χρησιμότητα του συγκεκριμένου έργου ο προϋπολογισμός του οποίου έφτασε το 1,5 εκατομμύρια ευρώ? Με ποιες διαδικασίες δόθηκαν οι εργολαβίες ? ποίοι τις πήραν ? Πού είναι τα σχετικά πρακτικά? Τι αναζητούν και τι σοβαρό έχουν εντοπίσει οι δικαστικές Αρχές της Ηλείας ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα